İzmir’in ilçelerinde zafer coşkusu!

İzmir’de 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 100. yıl dönümü coşkuyla karşılandı.

İzmir’in ilçelerinde zafer coşkusu!

30 Ağustos Zafer Bayramı tüm yurtta olduğu gibi İzmir’de de coşku ile kutlandı. İzmir’in ilçelerinde çeşitli etkinlikler ve törenler düzenlendi. 

Balçova’da Uluslararası Halk Dansları Festivali 

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 100. Yıl kutlamaları ile Uluslararası Halk Dansları Festivali’nin Gala Gecesi birleşince Balçova’da muhteşem bir coşku yaşandı. Binlerce kişi korteje katılırken, yabancı konukların gösterileri izleyenleri büyüledi.  Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Bosna Hersek Cumhuriyeti, Kuzey Makedonya Cumhuriyeti, Sırbistan, Slovakya ev sahibi ülke Türkiye olarak Balçova Belediyesi Efem Gençlik ve Spor Kulübü ekipleri, birbirilerinden güzel yöresel oyunları ile Balçovalılara muhteşem bir gece yaşattı. 

Çeşme Levent Yüksel ile coştu 

30 Ağustos Zaferinin 100.yıl coşkusu Çeşme Belediyesi tarafından düzenlenen Fener Alayı ve Zafer Konseri ile tüm kenti sardı. Fener Alayı’nın ardından Türk Pop Müziğinin sevilen isimlerinden Levent Yüksel konseri ile 30 Ağustos Zafer Bayramı coşkusu zirveye ulaştı. 

Torbalı’da bisiklet turu 

30 Ağustos  Zafer Bayramı, Torbalı’da coşkuyla kutlandı. Atatürk Anıtı’na çelenk sunulması ve protokol bayramlaşması ile başlayan kutlamalar, kentin birçok noktasında bando ve mehter gösterisi ile devam etti. Saat 18:30’da ise Torbalı Belediyesi ve Keyfi Pedal Bisiklet Topluluğu ortaklığında, Belediye Başkanı Mithat Tekin’in de katıldığı bisiklet turu düzenledi. Kutlamaların son durağı ise Ayrancılar oldu. Saat 21:00’da Torbalı Belediye Başkanı Mithat Tekin, Torbalı Belediyesi Meclis üyeleri ve yüzlerce vatandaşın katılımıyla Barış Manço Caddesi’nde fener alayı korteji gerçekleşti. Kortejin hemen ardından binlerce vatandaşın katılımıyla Ayrancılar Meydanı’nda Hüseyin Turan konseri düzenlendi. 

Bergama’da Ece Umay rüzgarı

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 100. yılında Ece Mumay konseri ile tüm Bergama coştu. Cumhuriyet Meydanı'nda sanatçı Ece Mumay'ın sesinden güzel şarkılara hep birlikte eşlik eden gençler doyasıya eğlendi.

Foça’da klasik caz ve pop müzik 

30 Ağustos Zaferinin 100. Yıldönümü dolayısıyla Foça’da düzenlenen kutlamalar büyük coşkuya sahne oldu. Foça Jandarma Komando Eğitim Komutanlığı Bando Orkestrası konser vermeüzere sahne aldı. Bayram sevincini doyasıya yaşayan vatandaşlar, orkestranın seslendirdiği klasik caz ve pop müzik şarkı ile marşlara büyük coşkuyla eşlik etti.

Seferihisar’da  Atatürk'ün Bandosu 100. Yılı Kutladı 

Atatürk tarafından kurulan Seferihisar Belediye Bandosu, Sığacık Kaleiçi’nde büyük zaferin 100. yıl dönümünde sahneye çıktı. Yaklaşık iki saat süren konseri izleyen vatandaşlar büyük bir coşkuyla 30 Ağustos Zafer Bayramını yaşadı.

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0