İzmir’de duygulandıran görüntüler... Tıpkı o günkü gibi!

İzmir’in işgalden kurtuluşunun 99. yıldönümü kutlamaları kapsamında Konak Meydanı’nda temsili bayrak töreni de yapıldı. Törende, İzmir’in kurtuluşunu canlandıran süvari birlikleri Vilayet önüne geldi ve Yüzbaşı Şerafettin’i temsil eden bir asker Hükümet Konağı’na Türk bayrağını çekti. Ardından Cumhuriyet Meydan'ında çeşitli gösterilerle 9 Eylül coşkusu devam etti.

İzmir’de duygulandıran görüntüler... Tıpkı o günkü gibi!

İzmir'in düşman işgalinden kurtuluşunun 99. yılı, coşkuyla kutlanmaya devam ediyor.

Sabah saatlerinde Zafer Yürüyüşü ile başlayıp Cumhuriyet Meydanı'nda Atatürk anıtına çelenk sunumu ile devam eden program kapsamında, İzmir'in kurtarılması da canlandırdı.

9 Eylül törenleri kapsamında Konak Meydanı'nda düzenlenen bayrak törenine Vali Yavuz Selim Köşger, Ege Ordusu ve Garnizon Komutanı Orgeneral Ali Sivri, Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve eşi Neptün Soyer ile İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Buğra Gökçe, CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, Mahir Polat, Murat Bakan, Özcan Purçu, Bedri Serter de katıldı.

Protokol üyleri yerlerini aldıktan sonra süvari birlikleri temsili olarak İzmir'in kurtarılmasını canlandırdı. Ardından Türk bayrağı İstiklal Marşı eşliğinde göndere çekildi. İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, süvari birlik komutanına Kur'an-ı Kerim ve bayrak takdiminde bulundu. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ise süvari birlik komutanına plaket takdim etti. Bayrak töreninde zeybek gösterisi de yapıldı. 

Yüzbaşı Şerafettin’i temsil eden bir asker tarafından bayrağımız İstiklal Marşı eşliğinde göndere çekilirken meydanda duygu dolu anlar yaşandı.

Cumhuriyet Meydanı'ndaki kutlamalar

9 Eylül kutlamaları çerçevesinde Cumhuriyet Meydanı, gösterilerin yer aldığı kutlamaları izlemek isteyen İzmirlilere kucak açtı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, burada İzmirlilere hitap etti. Programda İzmir Büyükşehir Belediyesi Dans ve Ritim Topluluğu gösterisi, vals, tango gösterileri ve İzmir Büyükşehir Belediyesi Bandosu da yer aldı. Öte yandan öğrenciler 9 Eylül'e ilişkin şiirler okudu. Kutlama programına İzmir Vali Yardımcısı Hulusi Doğan, Hava Eğitim Komutanı Korgeneral Ziya Cemal Kadıoğlu da katıldı.

Güncelleme Tarihi: 09 Eylül 2021, 13:40

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0