İzmir Kent Hastanesinin yatak kapasitesi yeni yatırımlarla katlandı, 87’den 338’e ulaştı

YATAK KAPASİTESİ 87’DEN 338’E ULAŞIRKEN, SEKTÖRE BİR HASTANEYLE ADIM ATIP İKİ TIP BİR ONKOLOJİ MERKEZİYLE KAPSAMLI BİR SAĞLIK GRUBU HALİNE GELDİKLERİNİ BELİRTEN CEO DR. RUŞEN YILDIRIM, "BÜYÜKLÜK SADECE YATAK SAYISIYLA OLMUYOR. BİZ KALP, BEYİN CERRAHİSİNDEN KANSER CERRAHİSİNE, ORGAN NAKİLLERİNE, BİRBİRİNDEN ÖZELLİKLİ AMELİYATLAR YAPILAN HASTANEMİZLE; MEDİKAL, RADYOTERAPİ VE CERRAHİ TEDAVİLERİNİ TEK ÇATI ALTINDA TOPLAYAN ONKOLOJİ MERKEZİMİZ, BİRER BUTİK HASTANE GİBİ HİZMET VEREN İKİ TIP MERKEZİMİZLE BÜYÜMENİN ONURUNU YAŞIYORUZ" DEDİ.

İzmir Kent Hastanesinin yatak kapasitesi yeni yatırımlarla katlandı, 87’den 338’e ulaştı

16 yıl önce sağlık sektörüne giriş yapan İzmir Kent Hastanesi, hem nitelikte hem nicelikte katlanarak büyüdü. Yatak kapasitesi 87’den 338’e ulaşırken, sektöre bir hastaneyle adım atıp iki tıp bir onkoloji merkeziyle kapsamlı bir sağlık grubu haline geldiklerini belirten CEO Dr. Ruşen Yıldırım, "Büyüklük sadece yatak sayısıyla olmuyor. Biz kalp, beyin cerrahisinden kanser cerrahisine, organ nakillerine, birbirinden özellikli ameliyatlar yapılan hastanemizle; medikal, radyoterapi ve cerrahi tedavilerini tek çatı altında toplayan onkoloji merkezimiz, birer butik hastane gibi hizmet veren iki tıp merkezimizle büyümenin onurunu yaşıyoruz" dedi.

Kent Sağlık Grubu CEO’su Dr. Ruşen Yıldırım, hastalara üniversite hastanelerinden bekledikleri üst düzey tanı ve tedavi hizmetlerini sunmanın mutluluğunu da yaşadıklarını söyledi. Grubun bünyesindeki Kent Hastanesi, Kent Alsancak ve Bayraklı tıp merkezleriyle Kent Onkoloji Merkezinin hizmetlerinden Türkiye’nin dört bir köşesinden gelen hastaların yararlandığını belirten Dr. Yıldırım, "Artan yatak kapasitemizle daha fazla hastanın tanı ve tedavi hizmetlerimizden yararlanmasını sağladık, sağlıyoruz" şeklinde konuştu.

"Beyin tümörleri ışınlama cihazı Ege Bölgesinde tek"

Dr. Yıldırım, "Şubat 2004’te açılan hastanemizin o dönemki yatak sayısı 87 idi. Bugün ise 288 hasta yatağı, 36’sı yetişkin 54 yoğun bakım ve 50 de gözlem yatağına sahibiz. Tüm birimlerimizin sahip olduğu kapalı alan yaklaşık 50 bin metrekare. Bu ciddi bir artış, ciddi bir büyüme. Tabii ki büyümemiz yatak kapasitesiyle sınırlı kalmadı. Paralelinde hizmet yelpazemiz genişledi, bu hizmet kalitemizi de artırdı. Artık hastalar özellikli ameliyatlar için İstanbul’a, Ankara’ya gitmek, üniversite hastanelerine başvurmak zorunda kalmıyor. Onkoloji hastalarımız ABD’nin kanser alanında en önemli merkezlerinden biri kabul edilen Houston Methodist Hospital iş birliği ile açtığımız onkoloji merkezimizde gerekli tüm tanı ve tedavi yöntemlerine ulaşabiliyor. Yol haritaları tümör konseylerince belirlenen hastalarımıza kişiye özel tedavi programları, akıllı ilaç, immünoterapi imkanları sunuluyor. Psikolog, diyetisyen, nefes terapisi ve yoga gibi programlarla tedavileri destekleniyor. 45 yatak kapasiteli kemoterapi infüzyon ünitesinde hastalarımız tedavilerini konforlu bir ortamda alıyor. Teknolojik gelişimimiz, büyümemiz de çok ciddi. Gamma knife dediğimiz beyin tümörleri ışınlama cihazı Ege Bölgesinde tek. Artık bu tedavi için hastaların İstanbul’a, Ankara’ya gitmelerine gerek kalmadı. Özellikle pandemi döneminde hastalar seyahat riskine girmeden tedavilerini oluyorlar. Hastalarımız Nükleer Tıp Bölümümüzde sadece üniversite hastanelerinde bulunan SPECT-CT, PET-CT ve Galium, Lutesyum gibi en son teknolojilerin kullanıldığı radyo izotop tanı ve tedavi yöntemlerinden yararlanabiliyorlar. Kent Sağlık Grubu olarak hastalarımıza daha geniş yelpazede ve kaliteli hizmet vermek için doğru zamanlarla gerekli büyüme ve gelişimi sürdüreceğiz."

Güncelleme Tarihi: 17 Ekim 2020, 13:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0