İZMİR'İN YARALARI HEP BİRLİKTE SARILIYOR

İzmir yaralarını sarmaya çalışırken, sosyalistlerden de dayanışma geldi.

İZMİR'İN YARALARI HEP BİRLİKTE SARILIYOR

30 Ekim tarihinde İzmir’de meydana gelen 6,9’luk depremde can kaybı 93’e, yaralı sayısı ise 994’e yükseldi. Arama kurtarma ve yaraları sarma çalışmaları devam ediyor. Halkın Kurtuluş Partisi (HKP) İzmir İl Örgütü, Bornova Öğretmenevi önündeki parka dayanışma çadırı ve dayanışma masası kurarak dayanışmaya destek verdi.

İzmirlilerle dayanışma içerisinde olmak için çok sayıda vatandaş yiyecek ve ısınma malzeme gönderdi. HKP, İzmirli vatandaşlara park alanında, 7/24 sıcak çay desteğinde bulunuyor.

HKP’nin dayanışma çadırının olduğu yerde, “Acılar Paylaştıkça Azalır”, “İzmir Daynışma İle Yaralarını Sarıyor”,“Deprem Bir Doğa Olayıdır Öldürmez, Öldüren Parababalarının Sömürü ve Vurgun Düzenidir” yazılı dövizler dikkat çekti. HKP Genel Sekreter Yardımcısı ve İzmir İl Başkanı Av. Tacettin Çolak açıklama yaptı.

“BU BİR KATLİAMDIR”

Çolak, “İzmir felaketinin daha doğrusu katliamının 3. gününü geride bırakmış durumdayız. Şuan itibariyle 93 tane kardeşimiz bedence aramızdan ayrılmış durumda. Arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. Gerçekten mucize kurtarışlarda oluyor. Sabah 3 yaşındaki Elif kızımızın kurtarıldığı gibi. Bu arada tabi meslektaş olarak ta kaybettiğimiz insanlarda oldu, Avukat arkadaşlarımızdan. Hep söylediğimiz gibi bu bir katliamdır” ifadelerine yer verdi.

“KATLİAMIN SORUMLULARI DEVLET YETKİLİLERİ VE MÜTEAHHİTLERDİR”

Çolak, “Bu katliamın sorumluları denetim mekanizmalarını işletmeden, mühendislik kurallarına, yapı denetim kurallarına uygun olmayan inşaatlara ruhsat veren yetkililer devlet yetkilileridir. Bir başka sorumluları da bu inşaatları vurgun ve kar hırsıyla göz göre göre çürük olduklarını bile bile yapan müteahhitlerdir. Bu yapı denetiminde kusursuz sorumluluk vardır hukuken. Müteahhitler bu yapıların çürüklüğünden kusursuz dahi olsalar sorumlulardır, üstüne zaten birde bu tür katliam yaşanmışsa bu sorumluluk artık luzam sorumluluğuna döner, genişler” dedi.

“SUÇLULARIN YAKALANMASINI TALEP EDİYORUZ”

Çolak, “Bu nedenle her ne kadar bugün 11 tane gözaltı olduğu kamuoyuna açıklanmışsıda. Zaten yüzlerce bina şuan kullanılamaz haldedir. Yıkılan binalarımız ortadadır. Bunlar yetersiz, bu tür gözaltılar yetersizdir. Suçluların daha çabuk yakalanmasını talep ediyoruz” ifadelerine yer verdi.

“İZMİRLİLERE KARŞI SAYGISIZCA İTHAMDA BULUNANLAR UTASINLAR”

Çolak, “Biz, burada Bornova Öğretmenevi`nin önündeki parkta Halkın Kurtuluş Partisi olarak depremzede halkımızla birlikte dayanışma çadırı açtık. Bizde İzmir’de depremi yaşadık. Ancak bu bölge yoğun bir tahribata maruz kaldığı için bu bölgedeki halkımızla dayanışma çadırımızı açtık. Dayanışma çadırımızda 24 saat kesintisiz bir şekilde yoldaşlarımız bütün halkımıza çay ikramında bulunuyorlar. Diğer yönden İzmir halkının gerçekten çok anlamlı, çok yoğun dayanışması da takdire şayandır. Bu anlamda İzmirlilere karşı saygısızca, küstahça, alçakça ithamlarda bulunanlar utansınlar diyoruz. Saygılar sunuyoruz” dedi.

Güncelleme Tarihi: 03 Kasım 2020, 01:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0