İZMİR'E ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ

İzmir'e şehit ateşi düştü

İZMİR'E ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ

Irak’ın kuzeyinde gerçekleştirilen Pençe- Yıldırım Harekatı’nda, Nirvaseytü bölgesine araziye döşenen el yapımı patlayıcının (EYP) infilak etmesi sonucu yaralanan 27 yaşındaki Piyade Teğmen Mehmet Kıvık tedavi gördüğü hastanede tüm müdahaleye rağmen şehit düştü.

TÖREN DÜZENLENDİ

Şehit olan Piyade Teğmen Mehmet Kıvık için Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı’nda tören düzenlendi. Törene Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili İdris Akbıyık, Dağ ve Kamonda Tugay Komutanı Tuğgeneral Hasan Paçalı, Hakkari Üniversitesi Röktürü Prof. Dr. Ömer Pakiş, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ahmet Kavukçu, İl Emniyet Müdürü Salavat Pınar, kurum amirleri, polis ve şehidin silah arkadaşları katıldı.

Şehit Piyade Teğmen Mehmet Kıvık’ın Türk bayrağına sarılı naaşının bulunduğu tabutun tören alanına getirilmesinin ardından, bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Özgeçmişi okunan şehit Kıvık için dua okundu. Duanın ardından Şehit Teğgmen’in cenazesi silah akadaşlarının omuzlarında helikoptere konuldu. Yüksekova Selahattin Eyyübi Havalimanına gönderilen Şehit Kıvık’ın cenazesi, buradan da uçakla memleketi İzmir’e uğurlanacak.

İZMİR’E ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ

3 kardeşten en büyüğü olduğu öğrenilen Mehmet Kıvık’ın şehadet haberi yakınlarını yasa boğdu. Acı haberin ardından şehidin baba ocağına ve mahallesine Türk bayrakları asıldı. Bekar olduğu belirtilen Kıvık’ın cenazesinin, sabah Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde düzenlenecek askeri törenin ardından İzmir’e gönderileceği ve öğle namazına müteakip Özdere Orta Mahalle Camiindeki cenaze namazının ardından Orta Mahalle Mezarlığına defnedileceği öğrenildi.

Bu arada İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, şehit Teğmen Mehmet Kıvık ile ilgili Twitter hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

“Irak’ın kuzeyinde Pençe-Kartal operasyonunda hain terör örgütü PKK tarafından tuzaklanan EYP’ye basarak şehit düşen İzmirli Piyade Teğmen Mehmet Kıvık’a Allah’tan rahmet, ailesine ve yakınlarına metanet diliyorum.  Aziz milletimizin başı sağ olsun”.

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0