İZMİR DEPREMİNDEN SONRA ÇIKARCILAR RANT PEŞİNDE

Çorum Haber Gazetesi Ege Bölge Temsilcisi Gazeteci ve Televizyoncu A. Erol Diker, İzmir depremi sonrası yaşananları yorumladı.

İZMİR DEPREMİNDEN SONRA ÇIKARCILAR RANT PEŞİNDE

Çorum Haber Gazetesi Ege Bölge Temsilcisi Gazeteci ve Televizyoncu A. Erol Diker, İzmir depreminden sonra mağdur edilen ve çıkarcı insanlar yüzünden zorda kalan halka “yanınızdayız” mesajı verdi. Diker, İzmir depremi sonrası yaşananları yorumladı:

“Önce insan ve her şey insanlık için diyerek çıktığı yoldan dönmeyen vicdan ve merhamet duygusu içinde yola çıkanlara selam olsun.

1999 depremi sonrası Adapazarı ve İstanbul' da menfaat çıkar ve rant peşinde koşan çıkar odakları devreye girmiş evleri yıkılanla işi olmayan bu zihniyet, evleri yıkılmayan ama artık korku yüzünden o çok sevdiği ve gönül verdiği evine giremeyip başka yerlere göç etmek zorunda kalmıştır. Sonra bu çıkar odakları av peşinde koşmaya başlamış nasılsa korkudan evini barkını terk eden ve o anı yaşayan insanların malını nasıl bedava alırım derdine düşmüşlerdir.

 Şimdi aynı olayı İzmir Bayraklı Manavkuyu, Mansuroğlu ve Adalet Mahalleleri yaşıyor. Geçenlerde emlakçı bir arkadaşım; “Manavkuyu’da satılık bir dairemiz var kelepir vereceğiz.” dediğinde aklıma 1999 Depremi geldi. Şimdi bu gerek içeriden gerekse dışarıdan gelen çıkarcı ve menfaat peşinde koşan vicdansız ve merhametsizler pusuya yatmış av peşinde koşuyorlar. Allah tarafından gelen bu tür afetlerde devletin milletinin yanında olması ve tüm haklarını savunması gerekirken, ne yazık ki çaresiz ve yardıma mecbur kalan deprem mağduru halk sahipsiz kalmış evini yuvasını kaybetmiş perişan bir durum içinde kalmıştır. Yani zenginken biranda fakirleşen bu deprem mağduru halka, şu anda bir de çıkarcılar en büyük darbeyi indirme telaşı içine girmişler.

 Hadi yıkılan binalar tamam ama “orta hasarlı, oturun” diye güvence verilen halk ne yazık ki korkudan dolayı evlerini terk etmek zorunda kalarak acil satılık levhalarını evinin balkonlarına asarak, evini barkını korkudan terk etmek zorunda kalmıştır. Kimi köyüne, kimi başka mahallede kiraya ya da bir yakının yanına taşınmak zorunda kalmış geride gözyaşı ve birçok anıları yanında servet ödedikleri malını mülkünü bırakmak zorunda kalarak hoşçakal diyerek gözyaşları içinde veda etmek zorunda kalmıştır. Bunu fırsat bilen para babaları ve çıkar odakları pusuya yatmış zaten korkmuş mağdur vatandaşlarımıza darbe üstüne darbe vurmak için korku üstüne korku vermeye devam eder hale gelmişler.

Şu asla unutulmasın ki, av peşinde koşan bu çıkar ve menfaat odakları ahlar altında ezilecek iki yakaları birleşmeyecek benden söylemesi. Şimdi söz çevre şehircilik bakanlığında. Yıkılan veya korkudan evini barkını terk eden vatandaşlarımızın yüreğine biraz su serpip en kısa zamanda Manavkuyu, Mansuroğlu ve Adalet Mahalle muhtarları ile bir araya gelip güvencelerini verip rahat bir nefes almalarını sağlayarak bu çıkarcı ve avcılara “biz buradayız ve halkımızın sonuna kadar yanındayız” demek olacaktır. Önümüzdeki süreci hep birlikte takip edip ve gelişmelerin takipçisi olacağız. Çorum Haber Gazetesi olarak İzmir'de bizim “Biz de İzmir'iz” diyerek, Manavkuyu, Mansuroğlu ve Adalet Mahallesi halkına geçmiş olsun diyor içinde bulunduğunuz sürecin takipçisi olacağımızdan hiçbir kuşkunuz olmasın diyerek üzüntünüze ortak olduğumuzun bilinmesini arzu ve temenni ediyoruz. Çünkü kazanan yine bu mahalle halkı olacak biz de bunu çok iyi biliyoruz. Anadolu'dan dünyanın merkezi Çorum'dan saygı ve sevgilerimizi sunuyoruz. Geçmiş olsun İzmir. Çorum Haber Gazetesi Ege Bölge Temsilcisi Gazeteci ve Televizyoncu A. Erol DİKER.”

Güncelleme Tarihi: 19 Aralık 2020, 09:47

Admin

YORUM EKLE
YORUMLAR
Ferit Kuşçu
Ferit Kuşçu - 3 yıl Önce

Çorum gazetesi İzmir depremini mi yorumladı. O da güzel.

SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0