İzmir'de atları kim vuruyor?

İzmir Bornova Atlı Vadi Tesislerinde arka arkasına korkunç olaylar gerçekleşiyor. Taylarla birlikte 50'ye yakın at barındıran çiftlikte son zamanlarda kimliği belirlenemeyen şahıs ya da şahıslar tarafından atların silahla vurulduğu bildirildi. Çiftlik sahibi Melek Tümbelekçiler çok sevdiği hayvanlarını telef edildiğini ve yetkili mercilere yaptığı tüm müracaatlarından hiçbir sonuç alamadığını söyledi.

İzmir'de atları kim vuruyor?

İzmir'in Bornova ilçesinde Atlı Vadi Tesislerine ait bir at dün akşama doğru çiftliğin yakınlarında vurulmuş halde bulundu. Yakından 3 el ateş edilen ata ilk müdahaleyi çiftlik sahipleri yaptı. Daha önce de defalarca silahla atlarının vurulduğunu söyleyen çiftlik sahibi, Melek Tümbelekçiler, Jandarma ve Bornova Kaymakamlığına müracaat ederek gerekli araştırmanın yapılmasını talep ettiler.
Bornova'nın Homeros vadisine kurulu tesiste 50'den fazla at bulunuyor. Bu zamana kadar belli aralıklarla kimliği belirlenemeyen şahıs ya da şahıslar tarafından 10 at telef olmuş durumda. Atlara saldıran kişi veya kişiler çiftliğin giriş ve çıkışlarındaki güvenlik kameralarının görmediği yerleri seçiyorlar.


Çiftlik sahibi Melek Tümbelekçiler çok sevdiği hayvanlarını telef edenlere seslenirken, "Atlarımızı kim neden vuruyor hiç bilmiyoruz. Olay belli aralıklarla tekrarlandığı için artık kasıtlı olduğunu düşünüuoruz. Bunu yapan kişi yada kişilerin çiftliği bilen birileri olduğunu tahmin ediyoruz. Çünkü kameraların görmediği yerleri seçip atlarımızı telef ediyorlar. Bugüne kadar 10 atımız vuruldu. En son dün akşam saatlerinde yaralı olarak bir atımızı daha bulduk. Yakın mesafeden 3 el ateş edilmiş. Böyle bir şeyi kim neden yapar anlam veremiyoruz. Biz burda yaralı bir hayvan gördüğümüz zaman çiftliğimize alıp tedavisini yapıp onlara sahip çıkıyoruz. Biz kimseye zarar vermiyoruz artık canımıza tak etti. Atlarımız neden hedef alınıyor?"

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0