İptal edilen Rock Festivali’ne İzmir’den talip

Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, geçtiğimiz gün “kamu güvenliği” gerekçesiyle iptal edilen Zeytinli Rock Festivali’ni Seferihisar’da gerçekleştirmeye talip olduklarını açıkladı.

İptal edilen Rock Festivali’ne İzmir’den talip

2005 yılından bu yana her yıl onlarca sanatçının sahne aldığı ve binlerce müzikseveri ağırlayan, bu yıl 17-21 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilmesi planlanan Zeytinli Rock Festivali, Balıkesir Burhaniye Kaymakamlığı tarafından geçtiğimiz günlerde iptal edilmişti.

Kaymakamlık, iptale çevreden gelen şikayetleri gerekçe göstermiş ve “Vatandaşlarımız tarafından yapılan yoğun şikâyet ve yakınmalar göz önüne alınarak, kamu güvenliği ve sağlığı, toplumun huzuru, çevrenin korunması amacıyla uygun görülmemiştir” ifadelerini kullanmıştı.

Festivalin iptaline sanatçılar ve vatandaşlardan tepki yağarken Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, festivale talip olduklarını ve Seferihisar’da gerçekleştirmek istediklerini açıkladı.

Başkan Yetişkin sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, festivalin iptalinin kabul edilemez olduğunu belirtti ve “Zeytinli Rock Festivali’nin “kamu güvenliği” gerekçesiyle iptal edilmesi kabul edilemez. Festivale Seferihisar’da seve seve ev sahipliği yapmaya talibiz!Gençlerimizi ve rock müzikseverleri böylesine değerli bir etkinlikten mahrum etmemek için elimizden geleni yapmaya hazırız” ifadelerini kullandı.

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0