İMGİAD'da Ataklı güven tazeledi...

İzmir Mardinli Genç İşadamları Derneği’nin (İMGİAD) 2. Olağanüstü Genel Kurulu gerçekleştirildi

İMGİAD'da Ataklı güven tazeledi...

İzmir Mardinli Genç İşadamları Derneği’nin (İMGİAD) 2. Olağanüstü Genel Kurulu 01.04.2022 Cuma günü Konak Doktor Selahattin Akçiçek Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. Hafta içi yapılmasına rağmen yoğun ilgi gösterilen kongreye tek aday olarak giren mevcut başkan Erdal Ataklı oyların hepsini alarak güven tazeledi.



YOĞUN KATILIMLA GERÇEKLEŞTİ

Hafta içi yapılmasına rağmen birçok kongreden daha fazla katılımcının bir araya geldiği kongre Türkiye Cumhuriyeti kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve aziz şehitlerin hatırasına bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasıyla başladı. Divan heyetinin seçilmesi sonrası oylanan faaliyet raporuyla birlikte gerçekleşen seçimde divan heyeti başkanlığı görevini Eski Milli Eğitim Müdürü Seyfettin Yılmaz yaparken İzmir Mardinliler Federasyonu Eski Başkanı Mehmet Şakin Irmak, Eczacı iş insanı Fevzi Bayram, Bürokrat Ramazan Baran heyet içerisinde yer aldı.



BAŞKAN ATAKLI’DAN BİRLİK VURGUSU

İMGİAD 2. Olağansütü Genel Kurulu’nda tek aday olarak giren ve oyların hepsini alarak güven tazeleyen İMGİAD Başkanı Erdal Ataklı birlik vurgusu yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi: "Bugün 2’ncisini gerçekleştirdiğimiz ve pandemi sebebiyle olağanüstü yapmak durumunda kaldığımız kongremize hoşgeldiniz. İzmir Mardinliler Federasyonu çatısı altında yöneticilik, 2 dönem Gençlik Kolu Başkanlığı görevleri haricinde İzmir’de yöre derneklerinde de aktif hizmetlerim neticesinde bundan 6 yıl önce kurucu 7 üyemizle birlikte kurduğumuz derneğimizin 2. Olağanüstü genel kurulunu gerçekleştiriyor olmaktan, sizin gibi geniş bir toplulukla bir arada dolayı çok mutluyum. Erdal Ataklı olarak hiçbir zaman ben duygusu içerisinde hareket etmedim, her zaman biz diyerek birliktelikten yana oldum. Bundan sonraki süreçte de birlikteliğimizi ileriye götürmek, iş insanlarımızı bir araya getirmek, ihtiyacı olanlara yardımcı olmaya çalışacağız. Yönetim kurulu olarak aldığımız karar doğrultusunda adı İzmir Mardinli Genç İşadamları Derneği olan derneğimizin ismini İzmir Mardinli Girişimci İş İnsanları Derneği olarak değiştirmeye karar verdik. Böylece daha kapsayıcı ve daha da büyüyen bir dernek olma yolunda ilk adımımızı atmış bulunuyoruz. Bizleri yalnız bırakmayarak yanımızda olan çok değerli İzmir Demokrasi Üniversitesi Rektörü Prof Dr. Bedriye Tunçsiper’e, Osmangazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Doktor Adnan Ayhancı’ya, CHP İzmir Milletvekilimiz Sayın Tacettin Bayır’a, Siyasi Parti Temsilcilerimize, STK Başkan ve yöneticilerine, tarihçilerimize çok değerli iş insanlarımıza, İMGİAD üyelerimize huzurunuzda teşekkür ediyor, hepinize saygılar sunuyorum.”



REKTÖR BEDRİYE TUNÇSİPER: “İZMİR DEMOKRASİ ÜNİVERSİTESİ OLARAK YANINIZDAYIZ”

İMGİAD Yüksek İstişare Kurulu üyelerinden olan İzmir Demokrasi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bedriye Tunçsiper ise yaptığı konuşmada İMGİAD’ın eğitime verdiği öneme vurgu yaptı. Tunçsiper  “İzmir Mardinli Genç İşadamları, yeni ismi ise İzmir Mardinli Girişimci İş İnsanları Derneği olan İMGİAD’ın yüksek istişare kurulu üyelerinden olmaktan dolayı çok mutluyum. Bir eğitimci olarak İMGİAD’ın eğitime verdiği önemi yakından takip ediyor ve  İzmir Demokrasi Üniversitesi olarak her zaman sizlerin yanınızda olduğumuzu bilmenizi istiyorum” diye konuştu.



PROF. DR ADNAN AYHANCI’DAN GURUR VERİCİ MESAJLAR

İMGİAD üyelerini kongre günü yalnız bırakmayarak görev yeri Eskişehir’de olan, bilim dünyasının duayeni, yapay kan mucitlerinden, dünyada ilk defa taş suyunun kanser üzerinde etkisini araştıran Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Doktor Adnan Ayhancı kongrede yaptığı konuşmada İMGİAD ailesinin birlik ve beraberliğine vurgu yaparak şu ifadelere yer verdi: “Mardinli bir hemşeriniz olarak bugün İMGİAD’ın 2. Olağanüstü Genel Kurulu’nda bulunmaktan onur duyduğumu belirtmek istiyorum. Gördüğüm topluluktan ve birlikten dolayı bir kez daha anladım ki aile olmak için kan bağına ihtiyaç yoktur, birlik olmaya, birbirimize yardımcı olmaya ihtiyacımız vardır. Bu anlamlı günde yanınızda olmaktan dolayı mutlu olduğumu bir daha ifade etmek istiyor, birlik ve beraberliğinizin daim olmasını diliyorum.”



İZMİR MİLLETVEKİLİ TACETTİN BAYIR: “MARDİNLİLERİN BİRLİKTELİĞİNE HAYRANIM”

İMGİAD genel kurulunda yaptığı konuşmada Mardinlilerin birlikteliğine hayranım sözleriyle başlayan CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır şu ifadelere yer verdi: “Geçtiğimiz günlerde beni arayarak heyecanlı bir ses tonuyla İMGİAD kongresine davet eden Sayın Başkan Erdal Ataklı Beyin nazik daveti üzerine sizlerle bir arada olduğum için mutluluk duyuyorum. Uzun yıllar boyu İzmir’de siyaset yapan biri olarak İzmir’de yaşayan ve bence bir kısmı da İzmirli olan Mardinli dostlarımla yıllarca kader birliği yaptık. Ve her zaman Mardinlilerin birbirine olan saygısını, birlik olma duygusunu tebrikle karşıladım. Bugünde görüyorum ki hafta içi olmasına rağmen siz Mardinliler birbirinizi bırakmayarak buraya gelerek kongrenizi gerçekleştiriyorsunuz. Bu sebeple sizleri tebrik ediyor, İMGİAD kongresinin hayırlı olmasını diliyorum.”



BAŞKAN BATUR: BEN ARTIK FAHRİ MARDİNLİYİM

İMGİAD genel kuruluna Konak Belediye Meclis üyesi Mardinli İşadamı Mehmet Şerif Demir ile katılan Konak Belediye Başkanı Abdul Batur yaptığı konuşmada “Şölen havasında gerçekleştirdiğiniz İMGİAD 2. Olağanüstü Genel Kurulu’nda sizlerle birlikte olmak bizler için bir şereftir. Ben de artık fahri Mardinliyim. Uzun yıllardır beraber siyaset yaptığımız kişiler arasında Mardinli isimler var, sizlerin yakından tanıdığı Mehmet Şerif Demir var. İyi ki varsınız, birlik ve beraberliğiniz daim olsun” diye konuştu.



SALİH ERKEK: “SIRA DIŞI BİR KONGRE”

İMGİAD genel kurulunda yaptığı konuşmaya “Şahsım olarak uzun yıllar boyu İzmir’de STK’larda faaliyet gösteren biri olarak bu işlerin ne kadar zor olduğunu biliyorum” sözleriyle başlayan Gazetem İzmir, Gazetem İzmir TV ve Erkekçe TV imtiyaz sahibi Salih Erkek su ifadelere yer verdi: “Hali hazırda İzmir basın Yayın Derneği Başkanlığını, 17 yıldan beri Kadifekale Güzelleştirme ve Yaşatma Derneği Başkanlığını yürüten biri olarak bu işlerin ne kadar zor olduğunu çok iyi biliyorum. Kadifekale’yi yerli ve yabancı turistlerin uğrak yeri haline getirmek için çok çalıştım, bölgede yaşayan kadınlarımıza ev ekonomilerine katkı koymaları için takı tasarım kursu verdirdik, şuan Kadifekale Sur içinde stantlarda el emeği ürünlerini satarak ev ekonomilerine katkı koyuyorlar. Ufak bir çocukken Mardin’den İzmir’e gelen biri olarak Kadifekale’ye Türkiye’nin 2. Büyük sivil bayrağını diktik. Bu gurur biz Mardinliler için yeter. İMGİAD Başkanı Erdal Ataklı beyi huzurunuzda tebrik etmek istiyorum. Görüyoruz, izliyoruz, yoğun katılımla gerçekleşen sıra dışı bir kongre oluyor. Hepinize saygı ve sevgilerimiz sunuyor, birlik ve beraberliğimizin daim olmasını diliyorum.



KATILIMCILARDAN ATAKLI VE YÖNETİMİNE BAŞARI TEMENNİLERİNİ İLETTİ

İMGİAD genel kurulunda dilek ve temenni kısmında söz alan STK Başkan ve temsilcileri, bürokratlar, Mardinli İş İnsanları İMGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Ataklı’ya ve Yönetim Kurulu üyelerine başarı dileklerini iletti. Programları uymaması sebebiyle genel kurula katılamayan İzmir Milletvekilleri, Siyasi parti Temsilcileri, STK  başkan ve temsilcileri,  Bürokratlar yolladıkları çelenk ve mesajlarla İMGİAD genel kurulunu tebrik etti.



GENÇLİK KOLU BAŞKANININ KONUŞMASI DUYGULANDIRDI


İMGİAD Gençlik Kolları Başkanı Avukat adayı Semanur Ataç'ın, Gençlik Kolları üyelerinin İzmir'de pandemi döneminde maddi zorluklar çeken ailelere dernek adına yapılan gıda / nakit yardımlarını, 30 Ekim'de yaşanan İzmir depreminin ilk dakikalarından itibaren vatandaşların ihtiyaçlarına nasıl koştuklarını ve deprem alanında bizzat bulunarak yaşadıkları zorluklardan bahsetti. Depremzede ve diğer ihtiyaç sahiplerine dernek içinde yer alan psikolog üyelerin gönüllü katkısıyla desteğe ihtiyacı olan başta kadın ve çocuklar olmaz üzere gerçekleştirdikleri hizmetleri anlattı.



Ayrıca konuşmasında “gençlik kolları olarak Gazi Mustafa Kemal’in bugünki azminin temsilcileri olarak medeniyet güneşimizi aşacak bir nesil olmak istiyoruz” sözlerine yer verdi. Dernek kurucu Erdal ataklı başta olmak üzere dernek üyelerine Mardinli iş insanlarına ve genel kurula katılan milletvekilleri, belediye başkanlarına, basın mensuplarına ve tüm misafirlere gençlik adına teşekkür etti. Duygu yüklü konuşması genel kurula katılanlar tarafından alkış topladı.



KATILIMCILARA ZEYTİN FİDESİ HEDİYE EDİLDİ

İMGİAD Genel kurulunda alışılmışın dışında bir olay gerçekleştirildi. Son günlerde kamuoyu gündemini de meşgul eden zeytin ağaçlarının yok edilmemesi mesajı verilen kongrede katılımcılara Zeytin Fidesi hediye edildi. 

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0