İl Başkan Adayı Cüneyt Oğuz Ege Ajans’ta

CHP il başkanlığına adaylığını açıklayan Cüneyt Oğuz Ege Ajans’a ziyarette bulundu. Bu ziyarette Ege Ajans yönetim kurulu başkanımız Bünyamin Kütük ile söyleşide bulundu. Adaylık sürecini anlatan Oğuz, başkan seçildiği takdirde yapacağı projelerden de bahsetti.

İl Başkan Adayı Cüneyt Oğuz Ege Ajans’ta

İzmir doğumlu olduğunu ve aileden CHP’li olduğunu belirten Cüneyt Oğuz, “Siyasetle yakınlığım ailemden geliyor. Halk partili bir anlayışla büyüdüm. Son 2 yıldır CHP İzmir İl başkanlığında Ekonomi ve Sosyal Politikalardan sorumlu başkan yardımcısı olarak görev yapmaktayım. Bu süreçte 2 komisyona başkanlık yaptım. Bunlar dışında örgütte de çok aktif şekilde çalışmalarım oldu. Özellikle genel seçim, cumhurbaşkanlığı seçimi, yerel seçim ve tekrarlanan İstanbul seçiminde İzmir’in 30 ilçesinde vatandaşla bir arada oldum. Ayrıca İstanbul’da da ilk turda en az 3 hafta Ekrem İmamoğlu’nu desteklemek için orada birebir çalıştım” diyerek örgütte ve seçim süreçlerinde aktif olduğunu belirtti. CHP İlçe danışma kurullarının çok büyük bir bölümüne katıldığını, divan başkanlığı yaptığını yani örgütle bağının hiçbir zaman kopmadığını, onlarla iç içe olduğunu belirtti.

Vatandaşla iç içe olmanın öneminden bahseden Oğuz, “Vatandaşın ayağına gidip onlara güven telkin ettiğinizde insanlar aslında CHP’ye oy veriyorlar. Bu potansiyel var. Bizim bunları sağlama konusunda azimli ve istekli olmamız, yılmamamız, tekrar tekrar gidip insanları dikta etmeden kendimizi anlatmamız gerekiyor. Bizim öncelikli amacımız bu. Bunu yapmaya dikkat ediyoruz” dedi.

Kendisi hakkında çıkan ‘tavşan aday’ iddialarına da cevap veren Oğuz, “Ben tavşan aday değilim. Uzun süredir il yönetiminde belli arkadaşlarımla (kaç kişi olduklarını yazmayacağız) il başkanlığının aksayan yönlerini hep kendi aramızda tartışıp bu aksaklıkların yeni bir yönetim anlayışıyla çözülebileceğini sürekli kendi aramızda tartıştık. İl başkanının bugüne kadar yaptığı hizmete teşekkür ediyoruz da sayın il başkanının eksik kaldığı ya da yapamadığı hizmetleri örgütümüzün beklentilerini yerine getirmek için bir ekip ruhuyla aday oldum. Ben tek adaylı seçimi bir dayatma olarak görüyorum. Her zaman ön seçimden ve çarşaf listeden yana oldum. Tek adaylı bir seçimde dayatma olur, hizipleşme olur. Sen, ben, bizim oğlan mantığıyla bir yönetim oluşturulur. Bu yönetim de sağlıklı olmaz. Ben hiç kimsenin adamı değilim. Genel merkezimize bağlı, yerel yönetimdeki belediye başkanlarımızla iç içe büyükşehir belediye başkanımızla da kol kola olurum. Demokrasiye inananlar, örgütün gücünü bilenlere çağrımdır. Birilerinin şefaatiyle aday olmak yerine özgüvenimle ortaya çıktım” dedi.

İzmir’i çok iyi tanıdığını belirten Oğuz, 30 ilçeyi de çok iyi bildiğini söyleyerek bu ilçelerde yapılması gerekenleri ve ihtiyaç olan projeleri dikkatli bir şekilde irdelediklerinden ve sorunlara çözüm üretebilmek için uğraştıklarından bahsetti. Hayatın sürekli devinim ve gelişim içinde olduğunu belirterek, “Bugünün şartlarına göre demokrasiyi bu topraklarda yaşatmamız ve geliştirmemiz gerekiyor. Başkan olduğum takdirde halkın ve şehrin sorunlarına eğilerek koordinasyonum ve ekibimle birlikte sorunlara daha iyi bir cevap verebileceğimizi düşünüyorum. Bunu diğer il başkanı arkadaşlarımız da yaptı ancak bizim hedefimiz bunu daha yükseğe ulaştırmak. Son seçimde CHP, 11 büyükşehir belediyesi kazandı ama bizim hedefimiz merkezde hükümet olmak.  Bunun için yerel yönetimler vatandaşın güvenini kazanmalı. Belediye başkanlarının yükleri ağır. Biz örgüt olarak onların yükünü hafifletmeliyiz, eksiklerini tamamlamalıyız. Burada örgüte büyük görev düşüyor. Benim için aslolan CHP örgütüdür. Yukarıdan dizayn ile bir yere varılmaz. Hiç kimse örgütün üzerinde olmaz, olamaz. Ben örgütümün neferiyim. Seçilirsem görevimi en üst noktaya taşımaya çalışacağım. Seçilemezsem küsmeden darılmadan bana düşecek her görevi seve seve yapacağım. Çünkü ben CHP’liyim. Partili olmak için makam sahibi olmak gerekmez. Şuna da özellikle değinmek isterim ki vay Deniz başkanla planlı şekilde ortaya çıktı, seçimi meşrulaştırmak için aday oldu cümleleri hakikaten kelimenin en hafif deyimiyle ayıptır. Ben ekibimle birlikte il başkanlığına adayım. Birileri beni ve ekibimi yıpratmak adına bu yakışıksız kelimeyi, tavşan aday tanımlamasını bilinçli olarak üretebilir ama kem söz sahibine aittir. Hatta şu konuda ısrarcıyım. Yukarda belirttiğim seçilirsem ibaresini değiştirerek ben seçileceğim ve bunları yapacağım diye iddia ediyorum” diyerek sözlerini noktaladı.

Cüneyt Oğuz Kimdir?

1971 yılında İzmir’de doğdu. İlk, orta ve üniversite İşletme eğitimini Türkiye’de tamamladıktan sonra, İngiltere’ye giderek yüksek lisans eğitimi aldı. Sonrasında Londra’da yatırım bankacılığı üzerine çalıştı. Serbest ticaret yaptı. 17 yıl sonra, 2014 yılında İzmir’e döndü. İnşaat ve gayrimenkul sektöründe çalışmakta. 9 yaşında bir oğlu var. 2 yıldır CHP İzmir İl başkanlığında Ekonomi ve Sosyal Politikalardan sorumlu başkan yardımcısı olarak görev yapmakta. 8 Şubat’ta yapılacak İl kongresinde İl Başkan Adayı.

Güncelleme Tarihi: 31 Ocak 2020, 14:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0