İduğ: "Bornova konut yatırımlarında rağbet görüyor"

Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, Bornova'nın her geçen gün büyüyen ve gelişen bir kent olduğunu ve konut yatırımlarında büyük rağbet gördüğünü söyledi. İduğ, "Bornova, konut fiyatlarındaki artışla AB ülkeleriyle adeta yarışıyor" dedi.

İduğ: "Bornova konut yatırımlarında rağbet görüyor"

Kent estetiğinden kentsel dönüşüme, sosyal ve ekonomik kalkınma projelerine kadar pek çok alanda önemli projeleri hayata geçirmeye başladıklarını belirten İduğ, bunun ilçenin gelişimine önemli katkılar sağladığını ifade etti. İlçenin konut yatırımlarında büyük rağbet görmesinin bunun önemli göstergelerinden biri olduğuna dikkat çeken İduğ, "İzmir ve Bornova, değer katan yapılarıyla, konut fiyatlarındaki artışla, AB ülkeleriyle yarışıyor. Konut fiyatlarındaki artışta, Avrupa Birliği ülkeleri arasında rekor Almanya'nın. İzmir ve Bornova, AB ülkeleriyle rekabet ediyor. Talep çok fazla" diye konuştu.

Ege Ekonomisini Geliştirme Vakfı'nın düzenlediği 3. Ege Ekonomik Forumu'nda,  "Sürdürülebilir Kentsel Dönüşüm" konulu panelde konuşan Başkan İduğ, Türkiye'nin en büyük sorununun alt yapı olduğuna vurgu yaptı.  Swis Otel'de düzenlenen toplantıda, konuşan İduğ, "Yerel yönetimlerin, alt yapı yatırımlarını gerçekleştiren bütün paydaşlarla koordineli çalışarak, iyi planlama yapması gerekir . Akıllı şehir yarata bilmek için kurumlararası koordinasyonu sağlamalıyız. Benim en büyük hayalim de tüm paydaşlarla koordineli bir şekilde kenti yönetebilmek, gelişimi sağlamak ve gelecek planlamasını yapabilmek" dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0