İBYAD üyelerinden Vali Köşger'e anlamlı ziyaret

İzmir Basın Yayın Derneği (İBYAD) yönetim kurulu üyeleri İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger’i ziyaret ederken ziyarete katılan Ege Ajans adına katılan Bünyamin Kütük ile Vali Köşger arasında memleketleri olan Konya hakkında hoş sohbet gerçekleşti.

İBYAD üyelerinden Vali Köşger'e anlamlı ziyaret

İzmir Basın Yayın Derneği Yönetim Kurulu üyeleri İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger’i makamında ziyaret ederek pandemi döneminden kaynaklı geçte olsa yeni görevinde başarılar diledi.


ATAKLI VE DİKER’DEN ANLAMLI HEDİYE
İBYAD Yönetim Kurulu Başkanı Salih Erkek, yönetim kurulu üyeleri İMGİAD Eğitim Konfederasyonu Türkiye Disleksi Eğitim Araştırma Vakfı Ege Bölge Başkanı, Eğitimci - Psikolog Erdal Ataklı, Uzman Klinik Psikolog Gülnur İpin Harbek, Psikolog Neslihan Girgin, usta gazeteciler Bünyamin Kütük, Ali Erol Diker ve Emir Atilhan, köşe yazarı Gülcan Gençtürk ile Gazetem İzmir Genel Yayın Yönetmeni Yusuf Erkek’in birlikte gerçekleştirdiği ziyarette, Ataklı memleketi Konya’nın Taşkent  ilçesi Çumra beldesinden getirmiş olduğu özel kesilmiş ahşap ağaç üzerine Vali Bey’in ismini ve İBYAD derneğinin isim logosunun dua şeklinde oyma hediyesini Vali Köşger’e takdim etti.


Oldukça samimi bir ortamda gerçekleşen ve sohbetin hiç kesilmediği ziyarette;  Aslen Çorumlu olan ve 38 yıldır İzmir’de yaşayan Ali Erol Diker’de Çorum Valisi Mustafa Çiftçi’den Vali Köşger’e yapacağı ziyarette hediye edilmek üzere teslim aldığı ‘Çorum Leblebisi’ni’ hediye etti. Diker, Vali Çiftçi’nin selamlarını iletirken  ziyarette Vali Köşger ile gazeteci Bünyamin Kütük hemşeri oldukları için memleketleri hakkında hoş sohbette de bulundu.


YEREL BASININ SORUNLARI KONUŞULDU
İBYAD yönetim kurulu üyeleri Vali Köşger’e yaptığı ziyarette, yerel basının yaşadığı zorlukları, Basın İlan Kurumu’na tabi olanlar dışında yapılan merdiven altı diye adlandırılan yayıncılığın basın camiasının kalitesini düşürdüğünü, İzmir genelinde iş yapan işadamlarının yerel basına sahip çıkmayarak desteklerini İstanbul medyasına verdiğinden dolayı İzmir’in yerel basınının bitme noktasına geldiğini vurguladı.


BAŞKAN SALİH ERKEKTEN KADİFEKALE TALEBİ
Yaklaşık 17 yıldır Kadifekale Güzelleştirme ve Yaşatma Derneği Başkanlığı görevini de yürüten Salih Erkek, geçtiğimiz günlerde gündeme getirdiğimiz ve Kadifekale sur içinde el işi takıları yaparak ev ekonomisine katkı koymaya çalışan ancak belediyeden sonra Vakıflar Bölge Müdürlüğü’ne devredilen stant çalışanlarının Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından alınan işgaliye bedelini gündeme getirdi.
Maddi anlamda dezavantajlı bölgede yaşayan kadınların bu girişimine destek verilmesi gerektiğini ifade eden ve Vali Köşger’den konuya müdahil olmasını istirham eden Erkek, yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi: “Sayın Valim yaklaşık 17 yıldır Kadifekale Güzelleştirme ve Yaşatma Derneği başkanlığını yapıyorum. Kale o zamanlar atıl durumdaydı, bırakın yabancı turistleri yerli halk bile tarihi bölgemizi görmeye gitmiyordu. O zamanki İZTO Başkanı Ekrem Demirtaş ile el ele verdik kanaat önderlerinin desteğini aldık. Derneğimizi kurduk ve Türkiye’nin ikinci sivil Türk Bayrağı’nı gururla Kadifekale’ye diktik. Bu gurur bize yeter deyip arkamızı dönmedik. Konserler verdik, uçurtma şenlikleri yaptık. Maddi olarak dezavantajlı olan bölgenin kadınları ev ekonomisine katkı koysun diye İŞ-KUR ile işbirliği yaptık. Onlara dernek binamızda kurs verdik. Meslek edindirdik. Dahasında sur içinde stantlar kurduk ve kadınların yaptığı el emeği göz nuru takı tasarımlarını tarihi bölgeyi gezmeye gelen yerli ve yabancı turistlere satacağı yerler edindirdik. Lakin şöyle bir sıkıntı var ki; 2 yıldır pandemi sorunu sebebiyle iş yapamayan tezgahlardan Vakıflar Müdürlüğü işgaliye parası alıyor. Bu konuda o insanlara yardımcı olmanızı sizlerden istirham ediyorum"


Kadifekale Güzelleştirme ve Yaşatma Derneği Başkanı Salih Erkek’in istirhamı üzerine vakıflar tarafından bu şekilde işgaliye bedeli alındığını öğrenen Köşger, Vakıflar Bölge Müdürü’nü arayarak "Bölgede yaşayan vatandaşlarımız zaten maddi anlamda dezavantajlı bölgede yaşıyorlar. Bu sebeple tarafınızdan alınan işgaliye bedelinin ‘kâr amacı güdülmeden en minimum düzeyde tekrar gözden geçirilecek şekilde düzenlenmesi’ talimatını verdi. Öte yandan Vali Köşger, Başkan Erkek’e Kadifekale’deki tezgahların Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nden alınarak İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne verileceği ve bölgede bulunan, turistlerin kullandığı ve uzun bir süredir kapalı halde olan tuvaletlerin de açılması talimatı da verdi.
Vali Köşger’e duyarlı davranışı sebebiyle bölge halkı adına teşekkür eden Salih Erkek ve katılımcılar, fotoğraf çekimi sonrası ziyaretten ayrıldı.






















Güncelleme Tarihi: 04 Aralık 2021, 11:39

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0