GÜZELBAHÇE’YE DEPREM ÖNCÜ İŞARETLERİ İZLEME İSTASYONU GELİYOR

Güzelbahçe'de deprem önlemleri devam ediyor

GÜZELBAHÇE’YE DEPREM ÖNCÜ İŞARETLERİ İZLEME İSTASYONU GELİYOR

Güzelbahçe Belediyesi AKUT’a lojistik merkezi yer tahsisinden sonra Doğa Hareketleri Araştırma Derneği (DOHAD)’a Deprem İzleme Merkezi kurmaları için yer verdi.

İzmir’de 30 Ekim 2020’de yaşanan 6,9 büyüklüğündeki depremden sonra Güzelbahçe Belediyesi deprem ile ilgili ciddi çalışmalara imza attı. Büyük bir özveriyle çalışan Arama Kurtarma Derneği (AKUT)’a arazi tahsis için meclis kararının ardından Doğa Hareketleri Araştırma Derneği D(OHAD)’a da izleme istasyonu kurmaları için yer tahsisi yaptı.

‘Afete karşı önceden önlem almalıyız’

 Van Erciş, Elazığ Sivrice ve sonrasında meydana gelen İzmir depremi ülkede büyük yaralar açtığını söyleyen Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, “Ülkemiyer sarsıntılarını kaydedip merkezde değerlendirilebilecek veriler elde edilecek. Hem belediyemiz hem de ilgili kurum üzerinden dileyen insanlar bilimsel çalışmalarında bu verilere ulaşabilmelidir. Bu ‘Erken Uyarı Sistemi’ söz konusu vakıf da yaptığı çalışmalarla deprem konusundaki bilgi zincirine bir halka koymaya çalışacaktır. Biz de bunu umut ediyoruz.’’ dedi.

Mecliste görüşülen önerge, imar ve hukuk komisyonlarından geldiği şekliyle oybirliğiyle kabul edildi. Güzelbahçe’ye bir adet Erken Uyarı Sistemi kurulacak.

Doğa Hareketleri Araştırma Derneği (DOHAD):

Doğal afetler konusunda toplumumuzu bilinçlendirmek, doğal afetlere karşı korunma önlemlerini almaya teşvik etmek, Depremlerin tahmin edilebilmesi yönelik çalışmalar yapmak ve bu alanda çalışan bilim insanlarımıza destek olmak, Herhangi bir doğal afet durumunda, gerek afet öncesi gerekse afet sonrası çalışmalarıyla halkımız ve ülkemizin uğrayabileceği zararı en aza indirmektir.

Admin

YORUM EKLE
YORUMLAR
Jeol.müh. Behzat Gönül
Jeol.müh. Behzat Gönül - 3 yıl Önce

Bu dohad derneği ve akademisyenleri ile ilgili, 2004 y beri takipteyim, bu güne kadar deprem öncesi bir tahmin açıklaası yapmadılar ve Depre sorası yapilaniddiaar da kanıt olamaz! Hatta, 24/09/2019 y Silvri acilarida olan mg:4.6 deremmden sonra daha büyük deprem gelmez açıklamasını Silivri Bld Bşk Volkan Yılmaz beyin açıklaması cnn turk tv de canlı yaptı, iki gün sonra aynı yerde mg5.8 derem oldu. Bu depremleri önceden bilemedikleri ve istasyonlardaki cihazların bir işe yaramadığı ve yalan olduğunu kanıtlıyor kanaatindeyim. Başında arşiv var.

Jeol.müh. Behzat Gönül
Jeol.müh. Behzat Gönül - 3 yıl Önce

Başta, 17/08/1999 y mg:7.4'lük Kocaeli depremi ve halen depremleri önceden tespit yapan bir Jeoloji Mühendisi olarak, Nisan 2003 y Başbakana gönderdiğim Deprem Tespiti ve Zarar Azaltılması projeme teknik cevap raporu hazırlayan AFAD-DAD ve teknik görevlisi "depremler önceden bilinemez, ..." diye yazdığı halde, AFAD-DAD ve Tübitak-MAM birlikte Kasim-2005 y deprem tahmin projesi başlattı ve halen deprem bulamadılar.

SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0