GENEL-İŞ SENDİKASI 6 NOLU ŞUBE’DEN BASIN AÇIKLAMASI

İzmir'de 1 Mayıs İşçi Bayramı'nı kutlayamayan sendikalı işçilerden basın açıklaması

GENEL-İŞ SENDİKASI 6 NOLU ŞUBE’DEN BASIN AÇIKLAMASI

Bugün İzmir’de Bugün Genel-İş Sendikası’nın örgütlü olduğu Bayraklı Belediyesi 6 Nolu Şube Yönetimi  ve Temsilcileri Sosyal İşler Müdürlüğü Personeli İle 1 Mayıs kutlaması gerçekleştirmek istemiş ancak polisin müdahalesine maruz kalmıştı. Sendika, basın açıklamasında bulundu. Açıklama;

“BASINA VE KAMUOYUNUN DİKKATİNE;

Bilindiği üzere DİSK ve DİSK’E bağlı sendikaların 1 Mayıs İşçi Bayramı kutlamaları  pandemi koşullarından kaynaklı 1 haftalık zaman dilimine yaymış, örgütlü olduğu iş yerlerinde maske ve mesafe kurallarına uygun olarak kutlama kararı almıştır.

Bugün Genel-İş Sendikası’nın örgütlü olduğu Bayraklı Belediyesi 6 Nolu Şube Yönetimi  ve Temsilcileri Sosyal İşler Müdürlüğü Personeli İle 1 Mayıs kutlaması gerçekleştirmiştir. 1 Mayıs İşçi Bayramı kutlamasının son dakikalarında polisin engeliyle karşılaşılmıştır.

Başta İzmir Emniyet Müdürlüğü’ne Bağlı Terörle Mücadele ekipleri olmak üzere yüzlerce polisin kutlama alanını abluka altına almak istemesine rağmen Disk Genel-İş bağlı 6 Nolu Şube Yönetimi ve kutlamaya katılan emekçiler 1 Mayıs kutlamalarına polisin gölge düşürmesine engel olmuştur.

İşçi  sınıfına açlık ve yoksulluğu reva görenler, Covid-19 aşısına çare bulamayanlar, tam kapanma deyip sınıf ayrımcılığı yapanlar, kendi kongrelerini yüzbinlerce insan toplayarak gerçekleştirenler, işçilerin yılda bir kere kutladığı 1 Mayıs İşçi Bayramı'na müdahale etmeyi kendilerine hak görenler, 128  milyar dolar hesabını veremeyenler, diploması olmadığı halde Türkiye Cumhuriyeti'ni yönetenler, on binlerce insanın canını tehlikeye atarak salgının bütün ülkeye yayılmasını sağlayan kongreleri gerçekleştirenler, öncelikle kendi hesaplarını vermek durumundalar. şunu Herkes çok iyi bilmeli ki  Genel İş Sendikası İzmir 6 no'lu Şube Yönetimi ve Bayraklı Belediyesi emekçileri hiçbir şartta ve hiçbir koşulda yapılan bu baskılara boyun eğmeyecek, 1 Mayıs kutlamalarına kaldığı yerden devam edecektir. Hiç kimse kendini bu ülkenin sahibi sanmamalıdır. Çünkü bu ülkenin gerçek sahipleri Türkiye işçi sınıfı ve mazlum haklarıdır.

 Yaşasın 1 Mayıs!

Yaşasın işçi sınıfının uluslararası birlik, dayanışma ve mücadele günü! İşçilerin birliği sermayeyi yenecek. Direne direne kazanacağız inadına sendika inadına DİSK!

Emekte inat ediyoruz!

Mücadelede inat ediyoruz!

Yaşasın işçi sınıfının birlik ve dayanışması!

#1Mayıs...

#İnadınİradendir...”.

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0