FLAŞ FLAŞ AK PARTİ'DE İHRAÇ!

Ak Parti İzmir'de bir şok yaşanıyor.

FLAŞ FLAŞ AK PARTİ'DE İHRAÇ!


Ak Parti İzmir'de bir şok yaşanıyor. Egedesonsöz'ün haberine göre, daha önce iki kez Ak Parti İzmir İl Başkanlığı yapan Aydın Şengül'ün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için, "Alzheimer gibi davranıyor. Ne dediğini kendisi bile bilmiyor" diye konuştuğu iddia edildi.
Cumhurbaşkanı alzheimer gibi davranıyor"
  24. Dönem AK Parti İzmir Milletvekili daha önce iki kez kesin ihraç istemi ile Disiplin Kuruluna sevk edilmişti. Şengül ile ilgili kesin ihraç kararının Erdoğan'ın onayı alındıktan sonra işleme konulduğu belirtildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı AK Parti MYK toplantısından, çıkan önemli karara göre;  Aydın Şengül, Cumhurbaşkanı Recap Tayyip Erdoğan hakkında "Alzhaimer oldu" dediği gerekçesi ve kesin ihraç talebiyle disiplin kuruluna gönderildi.
Ses kayıtları mı var?
Şengül ile ilgili ses kaydının, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da katıldığı MYK toplantısında gündeme geldiği, iddialara göre  ses kaydında Erdoğan'a yönelik ağır hakaretler olduğu ifade edildi.
Erdoğan hakkında, Şengül'ün, "Cumhurbaşkanı artık kontrolu kaybetti. Ne dediğini kendisi de bilmiyor. Alzheimer gibi davranıyor. Zaten son günlerini yaşıyor gidici" dediği öğrenildi.
"Gidin döviz alın"
Ses kaydında birçok konuda yorum yaptığı belirlenen Şengül'ün, ekonomi ile ilgili de, "Paranız varsa gidin döviz alın. Paranızı dövize yatırın" tavziyelerinde bulunduğu belirtildi.
Hükümetin siyasi ve ekonomi politikasına karşı söylemlerde bulunan Şengül 'ün partinin yönetimi ve ülkenin idaresi konusunda da ağır eleştirilerde bulunduğu iddia edildi.

Gelen bu haberin ardından bizler de Ege Ajans olarak yaptığımız araştırmalar sonucunda Aydın Şengül hakkında aşağıdaki iddialara ulaştık;
Aydın Şengül kimdir?
Şehir plancısı olan Şengül Tranzon’ludur. Siyasi hayatına Ak Parti'nin Teşkilat Başkanlığı yaparak başlamış, daha  sonra   2009 yılında İzmir İl Başkanlığı ve 2009 yerel seçimlerde Ak Parti'nin başarızlığı sonucunda görevden alınmıştır. Bir dönem milletvekilliği yapılmış olan Şengül, 2018 yılında tekrar İl Başkanlığı’na getirilmiş yerel seçimlerden sonra tekrar görevden alınmış bir siyasetçidir. Garip olan ise bütün “servetini” Ak Parti sayesinde kazandığını her yerde söyleyen bir siyasetçinin, her İl Başkanlığı döneminde partisine mağlubiyet yaşatmasına rağmen nasıl  bu makamlara geldiğinin sorulmamasıdır. Bu makamları kendisine veren  ve bütün servetinin kaynağı olarak gördüğü bir partinin Genel Başkanına ve Cumhurbaşkanı'na bu isnat edilen sözleri söylemesi ise daha düşündürücüdür. 
Sayın Şengül basın açıklaması ile partisine ve siyaseti bırakmış birisine komplo kurulduğunu ve kendine yapılmış bir tebligatın olmadığını söyleyerek daha da ilginç bir açıklama ile kamuoyunda şaşkınlık yaratacak ifadeler kullanmıştır. Siyaseti bırakan birine neden komplo kurulmak istensin ki? Ayrıca parti içindeki ne tür ilişkiler Sayın Şengül’e husumet beslesinler? Öyle ya zaten siyasi rakipleri değil. Öyleyse “ ekonomik” sebeplerden mi bu ses kayıtları Cumhurbaşkanı'na dinlettirilmiştir. Şengül’ün iş kongresinde Genel Merkez Delegesi yazıldığı ve çok uzun hizmetleri olanların bile hiç yazılmadığı, adı sık sık İl Başkanlığı'na geçen Bilal Saygılı'yı partinin korumasına aldığı da unutulmamışken, sadece hafızamızı yokladığmızda aklımıza  Menemen  Belediyesi'nde  yapılan değişiklik ile Aydın Şengül “ün eski Asarlık Belde Belediyesi ile olan ticari ilişkileri orada oluşacak çıkar kavgaları da çok enteresan gelişmelerdir. Her Ak Partili Aydın Şengül’ün emiralemdeki muhteşem çiftlikte ikamet ettiğini bilir.
Ak Parti İzmir daha çok ilginç gelişmelere gebe anlaşılan.
Bir garip durum da sessizliğe bürünen İl Başkanı Kerem Ali Sürekli'nin konunun hassasiyetine rağmen hiçbir açıklama yapmamasıdır. Zira iki eski arkadaş olan Sürekli ve Şengül’ün listelerde ortak hareket ettiğini hatta Sürekli'nin kongreye giderken liste çalışmalarında kendisine danıştığını, Şengül’ün İl Başkanlığı döneminde önemli görevlerdeki yakın iş arkadaşları ve ekibini koruduğu konuşulan kulis bilgileri arasındadır.
İhraç süreçi ise  İl Disiplin Kurulu'nun Sayın Şengül’ü daveti savunması ile birlikte Genel Merkez disiplin kuruluna gönderilmesi ile süreceği, sonucun ise oradan duyurulacağı bilgisine ulaştık. Gelişmeleri sizler için takip etmeye İzmir için haber vermeye devam edeceğiz.

Güncelleme Tarihi: 11 Şubat 2021, 11:45

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0