EZBER BOZAN TASARIMLARLA GENÇLERE YENİ İMKANLAR

   Ege Mobilya Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Cahit Doğan Yağcı, Ezber Bozan Tasarım Yarışması’nı anlattı.

EZBER BOZAN TASARIMLARLA GENÇLERE YENİ İMKANLAR

   Ege Mobilya Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Cahit Doğan Yağcı, Ezber Bozan Tasarım Yarışması’nı anlattı, pandemiyle birlikte değişen çalışma ve mobilya anlayışı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Sayın Yağcı, pandemiyle birlikte mobilyalarda araştırma ve geliştirme adımının öncelik kazandığını belirtti.

Ezber Bozan Tasarımlar Ders Kapsamında

Ege Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçılar Birliği, Ege Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği ve Ege Maden İhracatçıları Birliği ile ortak olarak yürütülen yarışma Eskişehir Teknik Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi gibi birçok üniversite yarışmayı ders kapsamında dönem projesi olarak belirledi. Öğrenciler ders kapsamında hem kendilerini geliştirecek hem de kariyerleri için önemli bir çalışmaya katılmış olacaklar.

      Başkan Yağcı; “Şimdiye kadar 10 farklı üniversitenin öğrencilerine online olarak misafir olduk. 1000’e yakın öğrenciye ulaştık. Yarışmamıza ilgi çok yüksek. Özellikle öğrenciler için pandemi döneminde bu yarışmanın fırsat olacağını düşünüyoruz. Nakdi ödüllerden ziyade yurtdışı eğitim bursu ve fuar ziyaretleri ödüllerinin onların geleceği için çok önemli olduğunu düşünüyoruz. Bu yarışma sayesinde jürimizde bulunan önemli temsilciler başta olmak üzere profesyonel hayatları için network sağlamaları, ayrıca tasarımlarının üretilmesi gibi çok değerli kazanımlar elde edecekler. Üretilen tasarımları fuarlarda tasarımcının adıyla sergilemeyi düşünüyoruz, bunun da tasarımcıyı motive edeceğine inanıyoruz.” şeklinde bu konudaki görüşlerini belirtti.

Birliklerin ortak çalışması kapsamında, yarışmaya katılan öğrenciler orman ürünleri, tekstil ürünleri ya da maden ürünlerinden en az ikisini tasarımlarında kullanmak zorunda. Bu durum da yenilikçi hammadde kullanımına bir teşvik sağlamış oluyor. Başkan Yağcı hammadde konusunda ise; “Mobilya sanayi, yarattığı “katma değer” ile ülkemizde stratejik bir önem taşımaktadır. Biz yenilikçi yaklaşımlar ile sektörleri bir araya getirerek daha fazla katma değer yaratmayı hedefliyoruz. Bu kapsamda bölgemiz için önemli üç birliğimiz  ile bir güç birliği oluşturduk, bu sayede farklı ve dediğiniz gibi yenilikçi hammadde ve tasarımlar elde etmeyi hedefliyoruz.” diyerek hammadde konusunda yenilikçi bir görüşte olduklarını ve çalışmaların bu kapsamda yürütüldüğünü aktardı.

Pandemiyle değişen ihtiyaçlarla tasarımlarda sterilizasyon ihtiyacının arttığını ve buna yönelik tasarımların ön planda olduğunu aktaran Başkan Yağcı, pandeminin Modeko 32. Uluslararası İzmir Mobilya Fuarı’na katılıma negatif etki edeceğini düşünmediğini söyledi ve  “Pandemi koşulları el verirse bunun İzmir Mobilya Fuarı için bir fırsat olacağını düşünüyoruz.” şeklinde açıklamada bulundu.

Güncelleme Tarihi: 13 Mart 2021, 12:22

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0