EGE AJANS, BAŞKAN İDUĞ VE GAZETECİLERİ BİR ARAYA GETİRDİ

Ege Ajans Yönetim Kurulu Başkanı Bünyamin Kütük’ün organizasyonu ile İzmirli gazeteciler Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ ile kahvaltıda buluştu.

EGE AJANS, BAŞKAN İDUĞ VE GAZETECİLERİ BİR ARAYA GETİRDİ

Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ, İzmirli gazetecilerle kahvaltı etkinliğinde bulundu.

Ege Ajans’ın ev sahipliğinde Ege Ajans Yönetim Kurulu Başkanı Bünyamin Kütük’ün organizasyonu ve Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ’un destekleriyle gerçekleştirilen kahvaltıya İzmir Basın Yayın Derneği (İBYAD) üyeleri de katıldı. Bornova’da bulunan Villa Levante Cafe & Restaurant’ta gerçekleştirilen toplantıya Bornova Belediyesi Basın Yayın Halkla İlişkiler koordinatörü Gürhan Dikmen’de destek verdi.

SİZLERLE BİR ARADA OLMAKTAN MUTLUYUM

Etkinlikte konuşan Başkan İduğ, böyle bir organizasyona büyük katkı sağlayarak organizasyonu üstlenen Ege Ajans ve Yönetim Kurulu Bünyamin Kütük’e teşekkür ederek, İzmirli gazetecilerle bir arada olmaktan mutluluk duyduğunu ifade etti. İduğ, “Bünyamin ağabeyim ile yıllardan beri gelen bir hukukumuz var kendisine böyle bir organizasyonda bizi sizlerle bir araya getirdiği için teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Sohbet havasında geçen toplantıda Başkan İduğ, göreve geldikleri günden bu güne kadar ilçede yapılan hizmetleri detaylı bir şekilde anlattı. Soru-cevap şeklinde devam eden toplantı sonrasında gazeteciler Başkan İduğ ile hatıra fotoğrafı çektirdi.

Başkan İduğ, toplantıda yaptığı konuşmasında göreve geldiklerinden bu güne kadar yaptıkları hizmetleri şu başlıklarda topladı:

- Göreve geldiğimizde ilk yatırımımızı takım arkadaşlarımıza yaptık, asılı olan grev kararını kaldırdık, herkesin yüzünü güldürecek miktarda, yüzde 26 zam yaptık.

- Bornova’da belediyemize 43 yer aldık, öz varlığımızı tam 100 milyon artırdık. Bornova Belediyesi satarak değil, alarak büyüyor. En büyük gider kalemi olan belediye araçlarını daha önce de ifade ettiğim gibi ortadan kaldırdık, güncel değeri 90 milyonu bulan 142 aracı belediyemize kazandırdık.

- Yıllardır kapalı olan Özkanlar Pazarı’nı hizmete açtık. Haftanın bir günü değil beş günü yaşayan bir Pazar haline getirdik, tezgâh satışlarından elde ettiğimiz gelirle Bornova merkezdeki binayı ve İş bankası binasını satın aldık, Telekom binasını kiraladık ve böylece Kampüs Bornova’yı oluşturduk.

- Modern taziye evleri yaptık, hedefimiz taziye evi sayısını 15’e çıkarmak.

- Bornova Belediyesi şantiyesinde İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan katı atık transfer merkezi hizmet vermeye başladı. Şantiye içine 119.000 TL yatırımla hizmet binası yaptık, atıl durumdaki beton santralini 95.000 TL’lik yatırımla yenileyerek işler hale getirdik ve Bornova Belediyesi olarak kendi betonumuzu üretmeye başladık.

- Bornova Belediyesi olarak 20 Milyon yatırımla asfalt üretim tesisi kurduk, 11 Milyona 13 iş makinası aldık, bu yatırımla Bornova’nın yol sorununu bitireceğiz.

- Kendi elektriğimizi üretme amacıyla belediyemize ait hizmet binalarının çatılarına güneş enerji sistemi kuruyoruz. 25 Milyon TL yatırım yaptığımız bu projeyle enerji alan değil enerji satan belediye olacağız.

- Türkiye’nin en büyük sorunlarından birisine, işsizlik sorununa da el attık, yılın Vizyon Projesi ödülünü alan “Altın Bilezik” ile iş arayanları işverenlerle buluşturuyoruz.  Bugüne kadar 3 bin kişiye istihdam sağlanmasına vesile olduk, tabi ki sayı her geçen gün artıyor.

-  Bornova’da kadının adı var olsun dedik ve üreten kadınlarımızın ürünlerini satıp ev ekonomisine katkıda bulunmaları için pazaryerlerimizde ücretsiz tezgah veriyoruz. Kadınlarımıza verdiğimiz değer kapsamında Türkiye’de ilk kez “kadın özel izni” veren belediye olduk.

- Tüm dünyayı kasıp kavuran pandemi sebebiyle halkımızın en büyük destekçisi olduk, maske makinesi satın aldık, gönüllülerimizle birlikte 5 milyona yakın maske üreterek öncelikle hastaneler ve sağlık kuruluşları olmak üzere Bornova halkına dağıttık.

Güncelleme Tarihi: 08 Aralık 2021, 23:34

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0