EFES SELÇUK YEŞİL OKULUNU SEÇİYOR

Efes Selçuk’ta “Yeşil Okul Yarışması” düzenleniyor. Kentte eğitim veren 29 okulun öğrencilerinin geri dönüşebilir atıklar hakkında bilgilendirilmesi ve bu atıkların toplanarak çevre bilincinin kazandırılması hedefleyen yarışma sonucu en çok atığı toplayan üç okul ödüllendirilecek. Birinci olan okul “Yeşil Bayrak” sahibi olarak en çevreci okul unvanını alacak.

EFES SELÇUK YEŞİL OKULUNU SEÇİYOR

BİRİNCİ OLAN OKULA YEŞİL BAYRAK

Efes Selçuk, çevre bilinci ve geri dönüşüm konusunda önemli bir adıma ev sahipliği yapıyor.

“Yeşil Okul Yarışması” ile ilgili Efes Selçuk Belediyesi, ilçe kaymakamlığı, ilçe milli eğitim müdürlüğü ve ilgili firmalar arasında imzalanan protokole göre geri dönüştürülebilir ambalaj atıkları, atık piller ve yağlar öğrenciler tarafından okullarında bulunan toplama ekipmanlarında 29 Mayıs 2020 tarihine kadar toplanacak. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile yapılan değerlendirmenin ardından toplanan atık miktarı öğrenci sayısına bölünerek, dereceye giren ilk üç okula hediyeler verilecek. Birinci olan okula yeşil bayrağın yanı sıra Bahçe Tipi Dev Satranç Takımı, ikinci olan okula masa tenisi (Raketleri ve toplarıyla), üçüncü olan okula tenis oynama alanı (Çıkarılabilir file, raketleri ve toplarıyla) hediye edilecek. Kazanan okullara hediyeleri 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde verilecek. Okullarda atık toplama süreci 2 Aralık Pazartesi günü paylaşacak. Geri dönüştürülebilir atıkların toplanma süreci öncesinde Efes Selçuk Belediyesi’nde Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından okul müdürlerine yönelik bir bilgilendirme toplantısı da düzenlendi.

KAZANAN DOĞA OLACAK

Öğrencilerin atıklar hakkında bilgilendirilmesi ve geri dönüşebilir atıkların ayrı toplanarak çevre bilincinin kazandırılmasının hedeflendiği Yeşil Okul Yarışması sürecinde ilgili firmalar ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okullar arasındaki koordinasyon Efes Selçuk Belediyesi tarafından kurulacak. Efes Selçuk Belediyesi kentte eğitim veren 29 okulun öğrencileri ve öğretmenlerine yönelik kaynağında ayrı toplanan tüm atıklar hakkında eğitim faaliyetleri düzenlemek, bilgilendirme afiş ve broşürlerinin dağıtımını organize etmek görevini de üstlenecek. Dereceye giren okulların hediyeleri ve Yeşil Bayrak yine Efes Selçuk Belediyesi tarafından teslim edilecek.

Geri dönüşüm ve çevre bilincinin çocuklara ve gençlere kazandırılmasını hedefleyen Yeşil Okul Projesi’nin paydaşlarından biri olmaktan duyduğu mutluluğu dile getiren Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel; “Dünyayı, dünyanın kaynaklarını hızla tüketiyoruz. Zaman zaman bilinçsizliğe varan bu tüketimin daha bilinçli yapılması için hepimize bazı görev ve alışkanlıklar düşüyor. Bu alışkanlıkları en iyi edinebilecek olanlar da çocuklarımız ve gençlerimiz. Yeşil Okul Yarışması’nı çok önemsiyoruz. Bu yarışma sonunda Efes Selçuk kazanacak. Daha da önemlisi kazanan doğa olacak” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0