Dilek Köktaş Zafer Partisi'nde

Geçtiğimiz günlerde Zafer Partisi İzmir İl Başkanlığı Kongresinde yeniden başkanlık görevinde seçilen Ege Tunca, İzmir’de ekibini güçlendirmek için kolları sıvadı.Ege Tunca, Dilek Köktaş ile bir araya gelerek beraber çalışma sözü aldı.

Dilek Köktaş Zafer Partisi'nde

İYİ Parti’nin kuruluşunda yer alan ancak daha sonra yol ayrımı yaşayan Dilek Köktaş, Zafer Partisi bayrağı altında siyasi hayatına devam edecek.

Köktaş, İYİ Parti’de İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar’la yaşadığı küskünlüğün ardından Zafer Partisi'ne geçme kararı aldı.

Dilek Köktaş, önceki dönem İYİ Parti Karşıyaka İlçe Başkanlığı adaylığını açıkladığında, Kırkpınar’ın tavrı ve kendi belirlediği tek aday için Köktaş’ı baskılarla yıldırmaya çalıştığı iddia edilmişti. Öte yandan kulislerde asıl merak edilen konu ise Dilek Köktaş'ın Zafer Partisi'ne geçmesine iyi tanıltıkları bilinen İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in ne tepki vereceği?  

Öte yandan Zafer Partisi İzmir İl Başkanı Ege Tunca, Köktaş'ın Zafer Partisi'ne katılmasından dolayı memnun oldu. Tunca, Dilek Köktaş gibi bir değeri, adının siyasette kirlenmeyen istisna ve önemli bir tecrübeyi aralarında görmekten gurur duyduğunu ifade etti.   

Köktaş ise, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ve Genel Merkez ekibiyle, İYİ Parti'nin kuruluş döneminden bugüne dostluklarının devam ettiğini, sürekli birlikte çalışma teklifi aldığını ve en son birkaç hafta önce İzmir İl Kongresinde Ege Tunca Başkan’ın genç bir savaşçı olduğunu ve mücadelesini kongre de gururla izlediğini, kararını o gün verdiğini ifade etti.  

Dilek Köktaş kimdir?  

İzmir Konak doğumlu olan Köktaş, ortaokul ve liseyi Karataş Lisesi’nde bitirmiştir. Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünden mezun olduktan sonra, Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik sınavlarına girmiş ve 2008 yılında Serbest Muhasebeci Mali Müşavir ünvanını almıştır. 

Aynı yıl İzmir Adliyesinde Bilirkişiliğe başlamıştır. 

Eğitimin ve öğrenmenin yaşı olmadığını düşünen Köktaş hem çalışıp aynı zamanda  eğitim hayatına devam etmiştir. 

2015 yılında İzmir Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Ekonomi Hukuku bölümünü bitirerek “EKONOMİ HUKUKU BİLİM UZMANI” ünvanını almıştır. 

Bitirmiş olduğu diğer üniversiteler 2014 yılında Anadolu Üniversitesi Adalet Bölümü, 2019 yılında Anadolu Üniversitesi Lojistik Bölümü, 2022 yılında Anadolu Üniversitesi Menkul Kıymetler ve Sermaye Piyasası Bölümünü bitirmiştir. 

Halen Atatürk Üniversitesi Sosyoloji Bölümü 4. Sınıf öğrencisidir. 

İstanbul Aydın Üniversitesinde Özel Öğrenci olarak “HUKUK DOKTORA” öğrencisi olup eğitimini dondurmuştur. 

Bunların yanı sıra Anadolu Üniversitesi Sertifika Proglarımdan İşveren ve İşveren Vekili İçin İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmetleri ,Kooperatifçilik, Bahçe Tarımını tamamlamıştır. 

2008 Yılından itibaren, İzmir Bölge Kuruluna bağlı olarak “BİLİRKİŞİLİK” görevini ifa etmekte olup , gördüğü lüzum üzerine 2018 yılın “Tüm Bilirkişiler Mesleki ve Daynışma Derneğini” kurmuş ve halen Derneğin Başkanlığına devam etmektedir. 

2018 yılından beri Uzlaştırmacılık görevine de devam etmektedir. 

Köktaş çağdaş aydın bir Türk Kadını olarak halkına vefa borcu olduğunu düşündüğü için yıllardır bir çok dernekte aktif görev almaktadır. 

Bunlardan bazıları şunlardır:  Kadın Haklarını Koruma Derneği,Kadın Adayları Destekleme Derneği,Çocuklara Yönelik Ticari Cinsel Sömürüye Son Derneği, İzmir Çeşme Metropolis Lions Klübü Derneği,Yaşa Çocuk Derneği, Anka Eğitim ve Kültür Derneği, Uluslar arası Balkan ve Türk İş Dünyası Derneği (BATUDER), İzmir Denizliler Derneği.

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0