DEMOKRASİ ÜNİVERSİTESİNE TAHSİS EDİLEN ALAN HAKKINDA BASIN AÇIKLAMASIDIR ;

CHP Karabağlar İlçe Başkanlığı'nda basın açıklaması geldi; 

DEMOKRASİ ÜNİVERSİTESİNE TAHSİS EDİLEN ALAN HAKKINDA BASIN AÇIKLAMASIDIR ;

CHP Karabağlar İlçe Başkanlığı'nda basın açıklaması geldi; 

Günlerdir gündemi meşgul eden İzmir Demokrasi Üniversitesi için ayrılan 80 hektarlık alanın 42 hektarının TOKİ tarafından konut yapılmak üzere ihaleye çıkarılması ile ilgili 09.01.2021 tarihinde AK Parti ilçe başkanı İrfan Doğruca basın açıklaması yapmıştır. Bu süreçte Karabağlar Belediyesi’ne haksız ve ağır söylemlerde bulunulmuştur.

Karabağlar Belediye Meclisi 03.12.2018 tarihinde AK Parti’li meclis üyelerinin de katılımıyla oy birliği ile 67/2018 sayılı aldığı meclis kararı ile Uzundere ve Yaşar Kemal mahalle sınırlarında bulunan yaklaşık 87 hektarlık alanın İzmir Demokrasi Üniversitesi için yerleşke olarak kullanılmasına karar vermiştir.

 Oy birliği ile alınan bu karara rağmen bugünlerde  42 hektarlık alanla ilgili AK Parti grubu toplu konut yapılması şeklinde girişimlerde bulunmaktadır. Oy birliği ile alınan meclis kararı doğrultusunda meclis saygınlığını korumak adına, yanlışlığın düzeltilmesi için yargıya müracaatta bulunulmuş ve İdare Mahkemesi yürütmeyi durdurma kararı vermiştir.

İdare mahkemeleri yürütmeyi durdurma kararı verirken olayda “açıkça kanuna aykırı bir durum olması ve ileride telafisi güç zararların” olması halinde bu kararı verir. Yürütmeyi durdurma kararına bakılırsa bu görülecektir.

Bu nedenle her halükarda yürütmeyi durdurma kararı verildiğinden yargı kararının sonucunun beklenmesi gerekir. Yasal durum bunu gerektirir. Yargı karar vermeden ihale yapılması durumunda sorumlular hakkında hukuki ve cezai sonuçlar doğar.

Teknik konular hakkında Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu gerekli açıklamaları yapmıştır. Bu açıklamalara aynen katılıyoruz.

 Kamuoyuna saygıyla duyurulur..

CHP Karabağlar İlçe Başkanı

Av.Mehmet TÜRKBAY

Güncelleme Tarihi: 10 Ocak 2021, 18:26

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0