COVİD-19 HASTASININ REFAKATÇİSİNDEN İSYAN

İzmir Çiğli Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde hasta yakını isyan etti

İzmir Çiğli Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Covid-19 hastası annesi için refakatçi olarak hastanede kalan Berna Balicak, hastanenin sistemine isyan etti. Annesinin yanında refakatçi olarak kalan Balicak, hasta odasına bir tane daha Covid-19 hastası geleceğini öğrendi. Bir hasta ve bir refakatçi daha eklenecek odada toplamda 4 kişi bulunmuş olacak. Kendisinin ve ailesinin sağlığından endişe eden Balicak; “Hava almayan küçük bir oda. Durumu annemden daha kötü olan bir hastanın geleceğini öğrendik. Benim çocuklarım var. Hem kendimin hem de ailemin sağlığı tehlikeye atılıyor. Sağlık bakanlığına ulaşmak istiyorum. Gereği yapılsın.” dedi.

Hastasını Çıkarmak İstiyor

Kendisinin koronavirüs testinin negatif olduğunu belirten Balıcak, hastasını hastaneden çıkartmak istediğini ancak izin verilmediğini söyledi. Hasta yakını, bir an önce gereğinin yapılmasını, annesinin ve kendisinin sağlık tehdidinden kurtarılmasını istiyor.

Öteki Hasta da Madur

Odaya getirilecek öteki hastanın da zor durumda kaldığını belirten Balicak, kendisinin bu duruma isyan etmesi ve basına olanları duyuracağını söylemesi üzerine hastanın, hasta sandalyesi üzerinde bir saat kadar bekletildiğini söyledi. “Bana hastanı al git dediler. Basına haber vereceğim duyulunca hasta getirilmekten vazgeçildi. Ben isyan etmesem bu küçük ve havasız odada dört kişi kalacaktı.” diyen Balicak, kimsenin madur olmamasını, herkesin sağlığının korunması gerektiğini belirtti.

Berna Balicak

Berna Balica'ın Covid-19 hastası Hatice Güngör

Güncelleme Tarihi: 23 Ekim 2020, 14:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0