ÇİĞLİ BELEDİYESİ VETERİNERLİK HİZMETLERİNDE REKOR ARTIŞ

Çiğli Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü, Covid-19 salgınıyla mücadele içerisinde geçen 2020 yılında ilçe sınırları içerisinde yaşayan sokak sakinlerinin barınma, beslenme ve sağlık ihtiyaçlarının karşılanması noktasında hayata geçirdiği hizmetlerde rekor artışa imza attı. 

ÇİĞLİ BELEDİYESİ VETERİNERLİK HİZMETLERİNDE REKOR ARTIŞ

Çiğli Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü, Covid-19 salgınıyla mücadele içerisinde geçen 2020 yılında ilçe sınırları içerisinde yaşayan sokak sakinlerinin barınma, beslenme ve sağlık ihtiyaçlarının karşılanması noktasında hayata geçirdiği hizmetlerde rekor artışa imza attı. 

Göreve gelir gelmez bir sokak sakini ile Hayvan Hakları Sözleşmesi imzalayarak ülkemizde ve Dünyada bir ilke imza atan Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, ağır Pandemi koşullarında sokak sakinlerinin temel ihtiyaçlarının eksiksiz yerine getirilmesi noktasında sürdürülen çalışmalara öncülük etti. Belediye çalışanları ve vatandaşların hayvan sevgisini pekiştirmek adına her ayın ilk cuma günü “Çiğli Belediyesi’nde Patili Bir Gün” etkinliği ile bir ilke imza atarak kamu kurumunda ortak yaşama fırsat tanıdı.

Tedavi ve kısırlaştırmada rekor performans

Covid-19 salgınına karşı halk sağlığını korumak amacıyla yoğun bir mücadele verilen Çiğli’de, sokak sakinlerinin sağlık ihtiyaçları da ihmal edilmedi. 2018 yılı verilerine göre, yapılan toplam kısırlaştırma tedavisi 860 iken, Gümrükçü döneminin başlaması ile bu sayı 2019 yılında 1.154’e, 2020 yılında ise 1613’e çıktı. Yine 2020 yılında 1.627 sokak sakinine kuduz aşısı yapıldı. 2018 yılında toplam 8.166 klinik hizmeti verilirken, bu sayı 2019 yılında %14’lük bir artışla 10.963’e, 2020 yılında ise 12.487’ye yükseltildi.

Mama ve su desteğinde bulunuldu

Çiğli Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri, Pandemi kısıtlamalarının gölgesinde geçen 2020 yılında ilçe sınırları içerisinde sokak sakinlerinin beslenme ihtiyaçlarını özveriyle karşıladı. Sokağa çıkma kısıtlamalarında Çiğli genelinde 9.000 kg köpek maması ve 6.750 kg kedi maması dağıttı.

Yaşam kaliteleri arttı

2020 yılı içerisinde devam eden çalışmalar kapsamında, sokak sakinlerinin barınma ihtiyacının karşılanması adına 2.000 adet plastik kedi evi, 50 adet ahşap kedi evi ve 12 adet köpek kulübesi kentin farklı noktalarına bırakıldı. Sağlıklı beslenme koşullarının sağlanması amacıyla da 2.000 adet kedi mama kabı, 1.000 adet köpek mama kabı, 200 adet manuel suluk ve PVC su borularından yapılan 50 adet mama kabı dağıtımında bulunuldu. Ayrıca kent genelinde sokak sakinlerini korumak ve farkındalığı arttırmak üzere Çiğli Hayvan Hakları Meclisi ile beraber 90 adet pankart asıldı. Su borularından yapılan 50 adet mama kabı kentin çeşitli yerlerine takılarak sokak sakinlerinin kullanımına sunuldu. Bu çalışmalarla beraber Çiğli’de yaşayan sokak sakinlerinin yaşam kalitesi artırılmış oldu.

Başkan Gümrükçü: “2021 yılında yeni projelerimiz ile fark yaratacağız”

Tüm canlılara eşit hizmet üretmek adına çalışmalarına devam ettiklerini ifade eden Başkan Gümrükçü, “Geride bıraktığımız 2020 yılında Çiğlili hemşerilerimizi Covid-19 salgınından korumak için tüm imkanlarımızı seferber ettik. Bu süreçte yaşamı paylaştığımız sokak sakinlerimizin ihtiyaçlarını da unutmadık. Veteriner İşleri Müdürlüğümüz aracılığıyla belirlediğimiz noktalara kedi ve köpek kulübeleri bıraktık. Düzenli olarak mama ve su dağıtımı yaptık. Ekiplerimizin kontrolleri sonucunda tedaviye ihtiyaç duyan sokak sakinlerimizi kliniklerimizde tedavi ettik. 2021 yılında sokak sakinlerimiz için hazırladığımız projelerimizle fark yaratacağız. Çiğlimizi tüm canlıların huzurla ve güvenle yaşayacağı bir kent haline getirebilmek için çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0