CHP KONAK’TAN TOROĞLU’NA ROMAN TEPKİSİ

"Roman hemşehrilerimizden özür dilenmelidir"

CHP KONAK’TAN TOROĞLU’NA ROMAN TEPKİSİ

İktidara yakınlığıyla bilinen bir televizyon kanalında gerçekleşen bir spor programı esnasında ülkemizde yaşayan Roman vatandaşlarla ilgili kullanmış olduğu ayrımcı sözleriyle büyük tepki çeken Erman Toroğlu’na Cumhuriyet Halk Partisi Konak İlçe Örgütü’nden tepki geldi.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Cumhuriyet Halk Partisi Konak İlçe Örgütü’nün genç ve başarılı Başkanı Çağrı Gruşçu, "Türkiye’de Roman vatandaşlarımızın en yoğun olarak yaşamını sürdürdüğü ilçelerin başında Konak geliyor. Tam bir Türkiye mozaiği olan güzel ilçemizde Roman vatandaşlarımızla bir arada olmaktan duyduğumuz onur ve gururu her fırsatta dile getiriyoruz.

“BÜYÜK ÜZÜNTÜ DUYDUK”

Yaşanan bu olay ve söylenen ayrımcı sözden dolayı çok büyük üzüntü duymuş bulunmaktayız. Erman Toroğlu tüm Roman vatandaşlarımızdan özür dilemelidir. Ayrıca çalıştığı medya kuruluşu da Toroğlu’na gerekli yaptırımları uygulamalıdır. Roman hemşehrilerimiz bizim yoldaşlarımız, gönül birliği kurduğumuz kardeşlerimizdir. Cumhuriyet Halk Partisi olarak Türkiye’de nerede ayrımcılık varsa hassasiyetle üzerine gitmeye ve bu zihniyet çarpıklığını değiştirmek için mücadele etmeye devam edeceğiz." diye konuştu.

“ÖZÜR BEKLİYORUZ”

Toroğlu’nun yaptığı ayrımcı söylemle ilgili açıklamada bulunan CHP Konak İnsan Haklarından Sorumlu İlçe Başkan Yardımcısı ve Roman temsilcisi Esat Kaleli ise, "Biz Romanlar olarak ülkemizde huzur ve güvenle yaşamak istiyoruz. Hiçbir ayrımcılığın olmadığı bir iklimde yasalar önünde eşit şartlarda yaşamak en temel insan hakkımız. Romanlar bu toplumun asıl unsurlarıdır. Binlerce yıllık devlet geçmişimizde vatanına, milletine, bayrağına ve ezanına sahip çıkmış, şanlı Türk Bayrağı altında gururla yasamış bir toplumuz. Bu ayrımcı yaklaşım nedeniyle Roman toplumu olarak Erman Toroğlu’nu kınıyor ve özür dilemesini bekliyoruz." diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 11 Ocak 2021, 13:43

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0