CHP İzmir’de kritik toplantı: O ilçede yönetim düştü

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Başkanlığı haftalık olağan yönetim kurulu toplantısını İl Başkanı Deniz Yücel idaresinde gerçekleştirdi. Toplantının ana gündem maddesi ise Menderes İlçe Yönetimi oldu. Edinilen bilgilere göre, ilçe yönetiminde yer alan 8 yöneticinin istifa etmesi sonucunda ilçe yönetimi düştü.

CHP İzmir’de kritik toplantı: O ilçede yönetim düştü

 Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Başkanlığı haftalık olağan yönetim kurulu toplantısını İl Başkanı Deniz Yücel idaresinde gerçekleştirdi. İl Danışma Kurulu ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun İzmir programının masaya yatırıldığı toplantının ana gündem maddesi ise Menderes İlçe Yönetimi oldu.

DANIŞMA KURULU TARİHİ BELİRLENDİ

CHP İzmir’de 9 Ağustos’ta Çiğli’de başlayan İlçe Danışma Kurulları, 5 Eylül tarihinde sona ermişti. İlçe danışma kurullarının sona ermesinin ardından gözler, il danışma kurulu tarihine çevrilmişti.

Toplantıda İl Danışma Kurulu tarihini masaya yatıran il yönetim kurulu üyeleri, kurul için tarih belirledi. Bu kapsamda, CHP İzmir İl Danışma Kurulu’nun, 25 Eylül Cumartesi günü Ahmet Adnan Saygun’da yapılması kararlaştırıldı.

CHP LİDERİ’NDEN ART ARDA ÖNEMLİ AÇILIŞLAR

Toplantıda gündeme gelen bir diğer madde de CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun İzmir ziyareti oldu. 10 Eylül Cuma günü Agora’da düzenlenecek Dünya Belediyeler Birliği Kültür Zirvesi Galasına katılacak olan Kılıçdaroğlu’nun İzmir’de ve bir dizi açılış gerçekleştireceği belirtildi.

15.40’ta İzmir’e gelecek olan Kılıçdaroğlu’nun geçtiğimiz aylarda hizmete giren Konak Roman Kültür Merkezi’nin resmi açılışını ve Konak Engelsiz Yaşam Köyü açılışı başta olmak üzere bir dizi açılışa katılacağı ifade edildi.

Kılıçdaroğlu, açılışın arından Kültür Zirvesi Galasına katılacak. 

Kılıçdaroğlu galanın arından Çeşme’ye geçerek 11 Eylül’de Ege Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği’nin (ESİAD) genişletilmiş bölge toplantısına katılacak.

Toplantıdan sonra Çeşme Belediyesi’ni ziyaret edecek olan Kılıçdaroğlu, 30 Temmuz’da yapımı tamamlanan Cumhuriyet Meydanı’nın açılışını gerçekleştirecek.

YÖNETİM DÜŞTÜ

Öte yandan toplantıya damgasını vuran konu ise Menderes İlçe örgütünde yaşanan istifalar oldu.

Edinilen bilgilere göre; CHP Menderes’te  yönetim kurulundan 8’inin istifa etmesi üzerine yönetim düştü. İstifa eden üyelerin istifa dilekçelerini il başkanlığına sunduğu belirtildi.

Yönetimin düşmesinin ardından önümüzdeki günlerde ilçeye geçici yönetim atanacağı ifade edildi.

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0