CHP BORNOVA KADIN KOLLARI, 8 MARTI EMEKÇİ VE CESUR KADINLARLA DOLU DOLU KUTLADI

Bornova'da dolu dolu yaşanan 8 Mart

CHP BORNOVA KADIN KOLLARI, 8 MARTI EMEKÇİ VE CESUR KADINLARLA DOLU DOLU KUTLADI

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü vesilesiyle hazırlıklara günler öncesinden başlayan Cumhuriyet Halk Partisi Bornova Kadın Kolları, 8 Mart'ı yoğun bir programla karşıladı. İlk olarak, 81 il ve ilçe başkanlıklarında kadın kollarınca eş zamanlı olarak gerçekleşen basın açıklamasıyla 8 Martın anlam ve önemine dikkat çekilirken, kadınların varlığına, gücüne ve emeğine saygı konusuna  vurgu yapılarak basına ve kadınlara seslendi. Ardından ilçe başkanlığındaki basın açıklamasına katılan ve alanlarda emek harcayan kadın üyelere, karanfiller dağıtıldı. Bornova Büyük Parkta 8 Mart'a özel kurulan ve el emeği göz nuru ürünlerin sergilendiği Kadın Emeği Pazarı’nda tezgah açan emekçi kadınları ziyaret ederek karanfillerle kadınlar gününü kutlayan Bornova Kadın Kolları’nın üçüncü durağı ise minibüs son durağı oldu.

İzmir'in ilk ve tek kadın minibüs şoförü olan 23 yaşındaki Elif Ergül'ü minibüsü başında ziyaret ederek cesaretinden ve başarısından dolayı tebrik eden CHP'li kadınlar, takdim ettikleri karanfil ve hediyelerle emekçi kadınlar gününü kutladı. Durak Başkanına Elif'in nasıl bir şoför olduğunun sorulması üzerine aracıyla konuklarını mini bir tura çıkan Ergül, CHP Kadın Kolları yönetimine keyifli anlar yaşattı. Birer kadın olarak kendisiyle gurur duyduklarını belirten CHP'li kadınlar, Elif için kesilen pastanın ardından yaptığı işin birçok kadına örnek olacağını, kadın erkek ayırımı algısını kıracağını belirterek ''kadın isterse başaramayacağı hiç bir iş yoktur, umarız bu cesaretin ve başarın tüm kadınlara feyz olur'' diyerek yanlarından ayrıldı.

 8 Mart'a Emekçi Kadınlar Gününe yaraşır bir emekle hazırlanan CHP'li kadınların bir sonraki ziyareti ise MTK Sitesinde faaliyet gösteren ve çalışanlarının 40'a yakını ile işletme sahibi de bir kadın olan bir tekstil atölyesi oldu. İdari birimden başlayarak, kesimhane ve dikim atölyesine kadar her birimdeki kadın emekçileri tek tek ziyaret ederek kendileri için hazırladıkları hediyeleri ve karanfilleri takdim eden CHP Bornova Kadın  Kolları yönetimi, Başkan Duygu Bölük'ün 8 Mart için neden bir tekstil atölyesini ziyaret etmeyi tercih ettiklerini ve 8 Mart'ın Dünya Emekçi Kadınlar Günü olarak anılmasının hazin öyküsünü de çalışanlara kısaca anlatmasının ardından işletme sahibine bu anlamlı günde kendilerini kabul ettikleri için teşekkür ederek oradan ayrıldılar. Çalışmalar esnasında yolda karşılarına çıkan engelli, yaşlı ve çalışan bazı kadınları da unutmadıklarını belirten CHP Bornova Kadın Kolları, her zaman emeğin, emekçinin; çaresiz kadınlar kadar,  cesur ve girişimci kadınların da arkasında olduklarını ifade ederken,  ''Emek biziz, umut biziz, mücadele biziz'' diyerek 8 Mart'ta tüm kadınları dayanışmaya ve cesur olmaya davet etti.

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0