Büyükşehir Meclisinde gündem Hilton Oteli! Hisselerin bir bölümü satıldı

İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nde Hilton Oteli gündem oldu. AK Partili Meclis üyesi Fikret Mısırlı, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin de hissedarı olduğu otelin bir bölümünün satıldığını, meclis üyelerinden oluşan bir denetim kurulu kurulması için önerge verdi. Önerge oy çokluğuyla reddedildi.

Büyükşehir Meclisinde gündem Hilton Oteli! Hisselerin bir bölümü satıldı

 İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Haziran ayı birinci olağan toplantısı Ahmed Adnan Saygun Kültür Merkezi’nde Başkanvekili Mustafa Özuslu yönetiminde gerçekleşti.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin de yüzde 23,84 hissedarı olduğu Hilton Oteli Meclis’te gündeme geldi. AK Parti Meclis üyesi Fikret Mısırlı, hisseye sahip çıkılması, korunması ve kente kazandırılması için meclis üyelerince bir araştırma komisyonu kurulması yönünde önerge verdi. Önerge oy çokluğuyla reddedildi.

KİMİN MALINI KİMDEN KAÇIRIYORUZ?

Otelin bir bölümünün geçtiğimiz günlerde satıldığını belirten AK Partili Mısırlı, “İzmir’in en büyük mülkü bana göre gasp edilmiş. Bugün bakıldığında bu yere sahip çıkma noktasında sadece Büyükşehir Belediye Başkanı açıklama yapıyor. Bu alanla ilgili yapılan açıklamalarda vatandaş tatmin olmuyor. Başkan Tunç Soyer buranın 2022 yılında açılacağını söylemişti. Şimdiye kadar böyle bir yer açılmadı. Geçtiğimiz günlerde bu otelin 8 bin metrekarelik alanı satıldı. Büyükşehir Belediye başkanı tabi ki kendi ekibi, hukukçularıyla istişare halindedir ama biz bu konuda taraf olalım diyoruz. Kimin malını kimden kaçırıyoruz? Bu konuda sadece yetkisinin Büyükşehir Belediye Başkanı’na verilmesi yerine mecliste komisyon kurulması gerektiği talebinde bulunuyoruz” dedi.

İZMİRLİLER MÜSTERİH OLSUN

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Özuslu, “Önemli bir konuya parmak basıyor. İlgili bürokratlarımız bu konuyu çok yakından takip ediyorlar. Sonuçta kamunun bir mülkü, İBB’nin hissesi de var. Satılabilir, 23.84 hissemiz var ama geri kalanı özel mülkte. Bu konuda idarenin, başkanlığımızın titizlikle takibi söz konusudur. Birçok görüşmeler yapılmalıdır. İzmirliler müsterih olsun ki oradaki haklarımızdan herhangi bir şekilde feragat etmeyiz. Konunun takipçisiyiz, ileriki günlerde gerekli açıklamayı yapacağız” dedi.

KAPSAMLI BİR ŞEKİLDE BİLGİLENDİRİLMELİYİZ

AK Parti Grup Sözcüsü Hakan Yıldız da, bu tür önemli konularda meclisin bilgilendirilmesi gerektiğini hatırlattı. Yıldız, “Bir yol kazası olmasın. Kapsamlı bir şekilde bilgilendirilsin” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 14 Haziran 2022, 08:21

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0