Büyükşehir 201 kişiyi daha meslek sahibi yaptı

-İzmir Büyükşehir Belediyesi Meslek Fabrikası’nın düzenlediği kurslardan mezun olan 201 kişi sertifikasını Başkan Soyer’in elinden aldı.

Büyükşehir 201 kişiyi daha meslek sahibi yaptı

Kentteki işgücü potansiyelini attırmak ve kalifiye eleman yetiştirmek üzere hizmet veren İzmir Büyükşehir Belediyesi Meslek Fabrikası yeni mezunlarını verdi. Farklı branşlarda eğitim alan 201 kursiyer, sertifikasını İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in elinden aldı. İŞKUR, Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO), Ege Giyim Sanayicileri Derneği (EGSD) işbirliği ile düzenlenen yüzde 50 istihdam garantili Düz Dikiş Makineci-Reçme Makineci ve Overlok Makineci kursunu tamamlayan 48 kişiden 38’i işe yerleşti.

“Amacımız işsizliği azaltmak”

İzmir Büyükşehir Belediyesi Meslek Fabrikası’nda düzenlenen törende konuşan Tunç Soyer, işsizliğin azaltılması, nitelikli işgücünün geliştirilmesi amacıyla farklı kurumlarla işbirliği yaparak kapsamlı bir çalışma yürüttüklerini belirterek şöyle devam etti: “Meslek Fabrikası’nın 12 kurs merkezinde 2006 yılından bu yana 81 binin üzerinde kişiye eğitim verildi. 2019 yılında 75 branşta 397 kurs açtık. Yılda ortalama 8 bin kişi kurslarımızdan mezun oluyor. Yükselen sektörleri tespit edip, yerel iş gücü piyasasında aranan niteliklerde iş gücünü geliştirmek amacıyla çalışıyoruz. Meslek Fabrikası’nda kursiyerlerimizi iş gücü piyasasıyla buluşturmak amacıyla ‘istihdamı geliştirme ve destekleme birimi’ kurduk. Ayrıca mesleki becerilerinin tasarıma dönüşmesi ve dünya daki yenilikçi uygulamaların İzmir’de hayata geçirilmesi için hemşehrilerimizin ücretsiz yararlandığı fabrikasyon laboratuarımız var.” Soyer, eğitimlerini tamamlayarak sertifika alan kursiyerlerin içinde kadınların sayısının fazla olmasından duyduğu memnuniyeti de dile getirdi.

Hem mesleğim hem işim oldu

İşletme Fakültesi mezunu olmasına rağmen iş bulamadığı için İzmir Büyükşehir Belediyesi Meslek Fabrikası’nın Düz Dikiş Makineciliği kursuna katılan Erdoğan Koç, Meslek Fabrikası’nda 2 ay eğitim aldığını, 4 ay da staj yaptığını söyledi. Koç “Bu proje bana hem yeni bir meslek kazandırdı hem de ekonomik özgürlüğümü elime almamı sağladı” diye konuştu.

Sertifika alanlar İŞKUR, Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO), Ege Giyim Sanayicileri Derneği (EGSD) işbirliği ile düzenlenen yüzde 50 istihdam garantili Düz Dikiş Makineci-Reçme Makineci ve Overlok Makineci; Pagos Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi ortaklarına yönelik midyeci; Karabağlar Atatürk ve Çınarlı Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri  işbirliği ile gazaltı kaynakçılığı, yenilenebilir enerji, NC-CNC tezgah işçisi, makine bakım-onarım, soğutma bakır boru işçisi; bilgisayar destekli ön muhasebe; 2 boyutlu çizim, ile 3 boyutlu tasarım kurslarını tamamladı.

Güncelleme Tarihi: 07 Ocak 2020, 16:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0