BORNOVA AK PARTİ İLÇE BAŞKAN ADAYI CENGİZ BAŞTÜRK: "ÖNCE İNSAN, ÖNCE BORNOVA"

Cengiz BAŞTÜRK; AK Parti Bornova İlçe Başkanlığına Adaylığını Açıkladı

BORNOVA AK PARTİ İLÇE BAŞKAN ADAYI CENGİZ BAŞTÜRK: "ÖNCE İNSAN, ÖNCE BORNOVA"


Cengiz BAŞTÜRK; AK Parti Bornova İlçe Başkanlığına Adaylığını Açıkladı
Teknikerler Federasyonu İzmir İl Başkanı, Ak Parti Bornova İlçe Başkan Yardımcısı, İşadamı
Cengiz BAŞTÜRK, Ak Parti Bornova İlçe Başkanlığına aday olduğunu açıkladı.
Ak Parti’nin kuruluş yıllarından itibaren her kademesinde aldığı görevler sayesinde edindiği
bilgi, birikim ve tecrübelerin ışığında Ak Parti teşkilatının istek ve teşvikleriyle aday olmaya karar verdiğini açıklayan Cengiz BAŞTÜRK şöyle konuştu;
“Ak Parti teşkilatımızın her kademesinde emek vermiş ve vermekte olan değerli
üyelerimizin görüş ve istekleriyle Bornova’ya hizmet etmeye talibim. İlçemdeki sorunları ve çözümleri konusunda İlçe Başkanlığının önemini biliyorum. Bir Bornovalı olarak Partimizde yaptığım görevler ve edindiğim tecrübeler sayesinde iyi bir ekiple katkı sağlayacağıma inanıyorum. Partimizi daha ileriye taşımak için 2023 ve 2053 hedeflerimiz doğrultusunda teşkilâtımızla birlik ve beraberlik içerisinde AK Partimizin başarısı için hizmet etme hedefindeyim. Katılımcı, herkese eşit mesafede, kimseyi ayrıştırmadan, birleştirici ve insan odaklı bir anlayışla Partimizin hizmetlerini Bornova’nın her yerine ulaştıracağım.”
Ak Parti Bornova İlçe Başkanı adayı Cengiz Baştürk'le bir söyleşi gerçekleştirdik. Baştürk'e seçilmesi halinde Bornovalıları nasıl bir ilçe yönetiminin beklediğini sorduk. Bundan iki buçuk sene önce de aday olduğunu belirten Baştürk, asıl hedefin vatandaşa hizmet olduğunu belirtti. 
"Sorunun Sebebi Politikamızın Tam Anlatılamaması"
Açıklamasına; "Bornova, İzmirde üçüncü büyük ilçemiz. Özellikle yerel yönetimlerde seçimlerde sıkıntı yaşanmakta. Genel politika vatandaşa tam lanse edilemiyor. Bunun  sebebi politikamızı sokak sokaka anlatamamamızdan ileri geliyor. 2023 vizyonu ve 2024 seçimleri noktasında da Ak Parti Bornova İlçe Başkanlığı olarak,  tüm mahalleleriyle bir bütün olarak, ayrım yapılmayan, kibirden uzak, öz eleştiri yapılarak hareket edilmesi gerekmektedir." şeklinde devam etti.
Tabanın Sesi Tavana Duyurulmalı
Cengiz Baştürk; "Toplumunda hiçbir ayrım gözetilmeksizin, yaşanan sorunlarda aktarıcı görev üstlendiklerini dile  getirerek; İlçe yönetimleri olarak tabanın sesini tavana taşıyan birer iletici olarak bulunuyoruz. Tabandan gelen sesleri iyi dinleyerek çeşitli argümanlar geliştirmemiz gerekmektedir." dedi.
"Önce insan, Önce millet, Önce Bornova"
Hükümetin yerel yönetimde temsil edilmesini sağlayacak olan ilçe başkanlığı makamında adaletin gerçekleşmesi konusunda kendisine yönetilen souyu yanıtlayan Baştürk; "Tüm Bornova'yı kucaklayacak şekilde ayrıştırmadan hizmet alınması ve herkesin eşit şekilde devletimizin vatandaşımıza sağladığı hizmetlerden yararlanabilmesi birinci önceliğimiz olacak. Elbette bir partiyi temsil ediyoruz ama önce insanız. Bu yüzden önce insan, önce millet, önce Bornova!"
İlçe başkanlığı seçimlerinde kimi adayların gerçekten yönetme arzusu güderken, kimi adayların da güç elde etme arzusuyla hareket ettiğiyle ilgili ne düşündüğü konusunda kendisine yöneltilen soruya;
"2008 yılından beri Ak Parti'deyim. Reisimizin yolunda  yürümeye çalışıyorum. Doğru bildiğimiz yolda gittiğimiz ve dik durduğumuz  için bu günlere geldik. Gerçek anlamda adaylar üçü geçmez." şeklinde yanıt verdi.
İlçe başkanlığının kendisine verilmemesi halinde dışarda kalarak yanlışları dile getirmesi gerektiğini belirten Cengiz Baştürk, yönetimdeyken yanlışların dile getirilmesinin parti disiplinine uymadığını söyledi. 
İlçe Yönetiminden Biri Seçilirse İstifa Edeceğim
Yanlışların parti dışından dile getirilebilmesi noktasında, istifa etmek için yönetim kurulu toplantısını beklediğini dile getiren başkan adayı ; "Toplantıda da deklare edeceğim üzere; her kim atanırsa atansın ben isitafa mektubumu başkan vekilimize sunacağım. Çünkü aday olduğum bir yerde görev verilmediği takdirde başkan olan arkadaşımızın da rahat çalışabilmesini isterim.  Dışardan bir atama olması halinde, Bornova'ya gerçekten hizmet edeceğine inandığım biri olursa ben de kendisi için canla başla çalışmalarıma devam edeceğim." dedi.
Sözlerini; "Yerel yönetimlerin, seslerini belediyelere ulaştırmakta sorun yaşadıkları noktada belediye nezninde duyulmasını sağlamak bizim için oldukça önemli. Millet yararına olacak her konuda belediyelerle ortak çalışacağız. İktidar baskısı değil millet yararı önceliğimiz. Bornova Ak Parti İlçe Başkanlığı'nın üyesi olan bütün aday arkadaşlarım bu görevi yapmaya muktedirdir. Hepsine hayırlı olsun diyorum."  şeklinde sonlandırdı.
CENGİZ BAŞTÜRK KİMDİR?
 Bulgaristan göçmeni kökenli Cengiz Baştürk; 1975 yılında İzmir de doğdu. Babasının asker
olması sebebiyle ilk, orta, lise öğrenimimi sırasıyla Malatya, Ankara ve Konya’da tamamladı. 1996
yılında 9 Eylül Üniversitesi Harita Ve Kadastro Teknikeri bölümünü bitirdi. Evli, 16 yaşında bir kız ve 5
yaşında bir erkek çocuğu sahibidir. Kent ve belediye bilgi sistemleri çözümleri üzerine bir firmanın
Ege ve Akdeniz Distribütörlüğünü yaptı. Dizayn 35 Mimarlık İnşaat Harita Ltd. Şti. Yönetim Kurulu
Başkanlığını sürdürmektedir. 2009 yılından bu yana Seçim Koordinasyon Merkezlerimizde çeşitli
görevlerde bulundu. 2016-2019 yılları arasında ilçe seçim kurulu üyeliği yaptı.
STK GÖREVLERİ
BOMİYAT KURUCU GENEL SEKRETERİ 2009 - DEVAM EDİYOR
İZMİR HARİTA VE KADASTRO TEKNİKERLERİ DERNEĞİ KURUCU BAŞKANI 2009 – DEVAM EDİYOR
TEKNİKERLER FEDERASYONU İZMİR İL BAŞKANI 2009 - DEVAM EDİYOR
BALGÖÇ ÜYE 2009 - DEVAM EDİYOR
AK PARTİ BORNOVA İLÇE TEŞKİLATINDAKİ GÖREVLERİ
YÖNETİM KURULU ÜYELİĞİ BORNOVA 2020 -
SEÇİM İŞLERİ BAŞKANI BORNOVA 2020 - 2020
MECLİS ÜYESİ ADAYI BORNOVA 2019 - 2019
SKM PROGRAM SORUMLUSU BORNOVA 2018 - 2018
İLÇE BAŞKAN ADAYI BORNOVA 2018 - 2018
SEÇİM İŞLERİ BAŞKANI BORNOVA 2016 - 2018
ARGE BİRİM BAŞKANLIĞI BORNOVA 2015 - 2016
YEREL YÖNETİM BİRİM BAŞKANLIĞI BORNOVA 2014 - 2015
MECLİS ÜYESİ ADAYI BORNOVA 2014 - 2014
YÖNETİM KURULU ÜYELİĞİ BORNOVA 2009 - 2010
İL GENEL MECLİS ÜYESİ ADAYI BORNOVA 2009 –2009

Güncelleme Tarihi: 22 Aralık 2020, 12:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0