Beklenen Sorunun Cevabı: Koronavirüs İnsan Yapımı mı?

Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs ile ilgili bir süredir açıklamalarda bulunan Çinli Virolog, bu kez belgelerle konuştu.

Beklenen Sorunun Cevabı: Koronavirüs İnsan Yapımı mı?

Koronavirüs’ün insan yapımı olduğunu ileri süren doktor Li-Meng, koronavirüsün yapısıyla ilgili belgelerle açıklamada bulundu.

Koronavirüs, dünyada milyonlarca insanı etkilerken bir yandan da hastalığın temelleri sorgulanmaya devam ediyor. Uzun yıllar Çin’de aktif olarak çalışan Çinli virolog Dr. Li-Meng Yan ise yaptığı açıklama ile yeniden dünya gündemine oturdu.

Koronavirüsü inceleyen ilk bilim insanlarından olan ve virüsün insan yapımı olduğunu söyledikten sonra ABD’ye kaçan Çinli virolog Dr. Li-Meng Yan, “Bilim adamı ekibimle ilk raporumu hazırladım ve çok yakında dünya ile paylaşacağız” demişti. Dr. Li Meng Yan, Shu Kang, Jie Guan ve Shanchang Hu’un konuya ilişkin merakla beklenen raporu yayınlayarak iddiasını kanıtladı. Raporda, virüs geninin olağanüstü özellikleri sebebiyle laboratuvarda oluşturulduğu bilgisi yer aldı. Ayrıca virüsün yarasa ve pangolin ile bağlantılı olduğuna yönelik ortaya çıkan yayınların ise şüpheli ve muhtemelen sahtekarlık olduğuna yer verildi.

İnsan Eliyle Üretildi

Koronavirüsün geninin incelendiği raporda, virüs geninin olağan dışı özelliklere sahip olduğu ve bu durumun doğal evrimden çok, virüsün sofistike laboratuvar modifikasyonuyla yapıldığını gösterdiği öne sürüldü.

Güncelleme Tarihi: 16 Eylül 2020, 15:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0