BAŞKAN TUNÇ SOYER, FOÇA’DA YENİ PROJELERİN MÜJDESİNİ VERDİ

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Foça’ya giderek İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen ulaşımla ilgili altyapı projelerini inceledi ve yeni projelerin startını verdi.

BAŞKAN TUNÇ SOYER, FOÇA’DA YENİ PROJELERİN MÜJDESİNİ VERDİ

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, yoğun mesaisi Foça’da devam etti. Foça’da Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen ulaşımla ilgili alt yapı çalışmalarını inceleyen Başkan Soyer, ilçenin tarihi dokusunu ortaya çıkaracak Foça Surları Kordon Yolu Projesine başlayacaklarını söyledi.

Başkan Soyer’e Foça programında Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz ve belediye meclis üyeleri, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Dr. Buğra Gökçe, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Eser Atak, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ertuğrul Tugay ve belediye bürokratları eşlik etti.

Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz; ‘‘İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Tunç Soyer ve İBB bürokratlarımız ile birlikte Foça’mız için çok verimli bir gün daha geçirdik. Bağarası’ndaki ilk kreşimiz, yol çalışmaları, su ve kanalizasyon gibi devam eden çalışmaların dışında İngiliz Burnu mevkii, Büyükdeniz Sahil Caddesi ve ilçemizin en büyük değerlerinden biri olan Beşkapılar Kalesi için yaptığımız projelerimizi değerlendirdik. Bu verimli günün sonunda tüm Foça için güzel haberleri yakın zamanda paylaşacak olmanın heyecanını yaşıyoruz.’’dedi.

Bağarası’nda yayalara öncelik

Başkan Soyer’in ilk durağı Bağarası oldu. İzmir-Foça yolu üzerindeki yolun her iki tarafında yapımı tamamlanan bin 550 metre uzunluğundaki kaldırım çalışmasını inceleyen Başkan Soyer, bölgedeki araç köprüsüne yayaların güvenliğini sağlamak için yaya yolu yapacaklarını da söyledi.

İlçenin en uzun bisiklet yolu olacak

Foça Belediyesi Yerleşkesinde Foça Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Ası bir sunum yaparak ilçede hayata geçirilmesi planlanan projeler hakkında bilgiler verdi. Ası, Foça'nın en önemli ihtiyaçlarından birinin Opet Benzinlik- Yeni Belediye Binası arası (Değirmenlik Caddesi) yol genişletme çalışması olduğunu belirterek Büyükşehir Belediyesi tarafından projenin tamamlanması ile eski Foça girişinin yeni belediye yerleşkesine ve kamu kurumlarına çok rahat bağlanabileceğini söyledi. Başkan Soyer, Değirmendere Caddesi’nde yol genişletme çalışması yapılacak alanda incelemelerde bulundu. Fen İşleri Daire Başkanlığı yetkilileri ise yolun genişletilmesi için 3 bin 700 metrelik kısmında yama ve dolgu işlemlerinin tamamlandığını belirtti. Proje tamamlandığında Değirmenlik Caddesi, geliş-gidiş iki şeritli araç yolu, bisiklet yolu ve yaya yollarıyla bölgenin önemli bir ihtiyacına cevap verecek.

Başkan Soyer Foça programı kapsamında eski garajda taşıma kooperatifleri yöneticileri ile de bir araya geldi. Kooperatif yöneticilerinin pandemi nedeniyle yaşadıkları sıkıntıları dinleyen Başkan Soyer, ilçede faaliyet gösteren taşıma kooperatiflerinin İZTAŞIT uygulamasına geçmesinin faydalı olacağına dikkat çekti.

Beşkapılar Kalesi’ne modern yürüyüş yolu

Foça Belediyesi’nin hayata geçirmek istediği Büyük Deniz Sahil Projesi kapsamında sahil şeridinde de inceleme yapan Başkan Soyer, buradan ilçenin önemli tarihi simgelerinden Beşkapılar Kalesi Surlarına geçti. Başkan Soyer, burada İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülecek çalışmalarla ilgili belediye bürokratları ile görüştü. Foça Surları 2. Etap Kordon Yolu Projesi kapsamında 372 metre uzunluğundaki kıyı şeridinde Foça Kalesi surlarının önünde bulunan yürüyüş yolu düzenlenip aydınlatılacak, seyir terasları yapılacak ve bölgenin arkeolojik değerleri ile ilgili bilgilendirme panoları yerleştirilecek. Kale surları ile yürüyüş yolu arasında yer alan bölümde bulunan ve akıntı oluşmadığı için kirlilik yaratan deniz suyu tasfiye edilecek. İzmir Büyükşehir Belediyesi bölgeye 6 adet menfez yaparak akıntı oluşmasını sağlayacak. 

Güncelleme Tarihi: 16 Eylül 2020, 11:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0