BAŞKAN SANDAL, "VATANDAŞIMIZA YAKINDA MÜJDEYİ VERECEĞİZ"

"Her zaman vatandaşın yanındayız ve aynı tavırdayız"

BAŞKAN SANDAL, "VATANDAŞIMIZA YAKINDA MÜJDEYİ VERECEĞİZ"

Adalet Mahallesi'nde Elektrik İletim A.Ş. (TEİAŞ) tarafından yapımına başlanan ve vatandaşların tepkisine neden olan trafo merkezinin yerine çözüm bulmak için meslek odası yöneticileri ile ikinci kez bir araya gelen Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, "Trafo yerinin değiştirilmesi için yeni bir alan bulduk. Büyükşehir Belediyemizle de görüştük ve konu inceleme aşamasında. Çok yakında vatandaşımıza müjdeli haberi vereceğiz" dedi. Başkan Sandal, "Her zaman vatandaşın yanındayız ve aynı tavırdayız" diye kaydetti.

TEİAŞ tarafından yapılan ve kamuoyunda tartışmalara neden olan Adalet Mahallesi'ndeki trafo yeri için yeni bir alan bulan Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, vatandaşlara müjde vermeye hazırlanıyor. Bu kapsamda Başkan Sandal, İzmir Barosu Başkanı Özkan Yücel, vatandaşlar adına Avukat Arif Ali Cangı, Tabipler Odası, Elektrik Mühendisleri Odası, Mimarlar Odası, Çevre Mühendisleri Odası, Şehir Plancıları Odası, İnşaat Mühendisleri Odası temsilcileri ve belediye bürokratlarıyla yeniden bir araya gelerek, fikir alışverişinde bulundu.

HER ZAMAN VATANDAŞIMIZIN YANINDAYIZ

Başkan Sandal, "Adalet Mahallesi'nde yerleşim yerlerine çok yakın mesafede TEİAŞ tarafından inşasına başlanan trafo merkezini başka bir alana taşımakla ilgili yoğun mesai harcıyoruz. Trafonun taşınması için yeni bir alan bulduk ve Büyükşehir Belediyemiz gerekli incelemeleri yapıyor. Yakın zamanda vatandaşımızı bu trafo sorunundan kurtaracağız. İlgili firma ile de yaptığımız görüşmede yeni bir yer bulunması durumunda trafonun taşınmasıyla ilgili bir niyet oluştu. Biz meseleye insani boyutuyla bakıyoruz. Ortada toplumu ilgilendiren ve toplum sağlığını konu alan bir durum var. Hedefimiz, vatandaşlarımızın bir an önce bu sıkıntıdan kurtulmalarını sağlamak. Bu konuda da nasıl bir fedakarlık yapılması gerekiyorsa onu yapıyoruz. Her zaman vatandaşımızın yanında ve onlarla aynı tavırdayız" diye konuştu.

TOPLUM SAĞLIĞI SÖZ KONUSU

İzmir Barosu Başkanı Özkan Yücel, “Burada önemli olan toplum sağlığını tehdit eden konunun varlığı, bu konuda odaların ne dediği ve alınan ortak karar. Vatandaşları rahatsız eden ve sağlıklarıyla ilgili sorun oluşturan konularda biz gerekeni yaparız. Çünkü burada sağlık riski var “dedi. Tabipler Odası temsilcisi Dr. Tuğrul Şahbaz, “Elektromanyetik dalgalar insan sağlığı açısından uluslararası kanser araştırma ajansına göre şüpheli kanserojenler olarak kabul edilir. Bu durumla ilgili vatandaşa elektromanyetik radyasyonun zararları ve etkileriyle ilgili bir çalışma yapmalı ve anlatmalıyız. Sürecin bir parçası olarak bunu ele almalıyız” dedi. Çevreci Avukat Arif Ali Cangı, “Konuyla ilgili valilikle iletişim halindeyiz. Verdiğimiz dilekçelerden gelecek sonuca göre bir yol izlemek mümkün olabilecek. ÇED raporunun gerekliliği ile ilgili girişimlerimiz oldu. Yönetmelikte trafo merkezi altyapı başlığı altında geçiyor ancak burası resmi hizmet alanı olmasına rağmen trafo yapılıyor. Bununla ilgili de çalışmalarımız sürüyor” diye belirtti.

YÜKSEK FREKANSLAR RİSK YARATIR

Toplantıya katılan meslek odası temsilcilerinden Elektrik Mühendisleri Odası Başkan Yardımcısı Avni Gürbüz, "Yüksek frekanslı hatlar olan yerlerde bu tür projelerin riskli olarak adlandırıldığını ancak günlük yaşamda kullanılan birçok teknolojik ürünün de tehlikeli olduğunu vurgulayarak, "Vatandaşlar çok haklı ve trafonun yerleşim yerlerinden uzak bir yere taşınması en uygun sonuç olacaktır" dedi. Sürecin en başından doğru planlanması gerektiğini ifade eden Çevre Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı Helin İnay Kınay, "Bundan sonra yapılacak yerlerde de aynı sorunun yaşanmaması için tüm etkenler detaylarıyla ele alınıp bir yol belirlemekte fayda var. Kentin ihtiyaçlarının neler olduğu, nerelerde olabileceği, hangi koşullarda olabileceği, yer seçimleri gibi düzenlemelerin nasıl yapılması gerektiği en baştan planlanması gereken konular" dedi. Mimarlar Odası temsilcisi Merve Sarıçelik, "Odalarla birlikte hareket ederek, ortak akılla sorunun çözümü için çalışacaklarını belirtti. Toplantıya katılmaktan ve çözümün bir parçası olmaktan duyduğu memnuniyeti ifade eden Şehir Plancıları Odası temsilcisi Ezgi Dere ise, kentin yapısının bozulmadan vatandaşın beklentilerinin karşılandığı bir çözümün bundan sonraki işler için de örnek teşkil edebileceğini ifade etti.

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0