"BAŞKA BİR TARIM MÜMKÜN" FELSEFESİNİN ALTI AYAĞI

“Başka Bir Tarım Mümkün” felsefesinin altı ayağı

"BAŞKA BİR TARIM MÜMKÜN" FELSEFESİNİN ALTI AYAĞI

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer İzmir’de Başlatılan “Başka Bir Tarım Mümkün” felsefesinin altı ayağı olduğunu anlatmıştı.  Bugün şahsi Twitter hesabından paylaşımda bulunan Başkan Soyer, adımları görselleriyle birlikte paylaştı. Adımlar;

1-İzmir Tarımı aşamalarından birincisi “ürün envanteri ve planlaması”.

#İzmirTarımı vizyonumuz kapsamında bölgeye, iklime ve coğrafyaya özgü ürün envanteri ve planlaması yapıyoruz.

2-İkinci aşama tarımsal destek çalışmaları

Tarımsal desteklerimizi #İzmirTarımı vizyonumuzda sürdürüyoruz. Üreticilere makine, hayvan ve tohum desteği sağlıyoruz. Üreticilerin ürünlerini kooperatifler aracılığıyla yüksek meblağdan satın alıyoruz.

3-Lojistik, İşleme ve Markalaşma

Tarımsal ürünlerin sadece yapım aşamasında yer almıyoruz. #İzmirTarımı modelimizle üreticilerimin ürünlerinin lojistik, işleme ve markalaşma süreçlerini gerçekleştiriyoruz.

4- Satış, Pazarlama ve İhracat

Tarımsal destek sürecimizi sürdürülebilir bir ekosistem olarak görüyoruz. #İzmirTarımı vizyonumuzda markalaşmış ürünleri satış, pazarlama ve ihracat için hazır hale getiriyoruz.

5- Araştırma ve Geliştirme Çalışmaları

#İzmirTarımı modelimiz çerçevesinde üretimin doğru bir şekilde sağlanması için Ar-Ge stratejilerine göre tarım ile ilgili eğitim ve sertifikasyon süreçleri gerçekleştiriyoruz.

6- Agro Turizm

#İzmirTarımı sadece zirai faaliyet olarak görmüyor, agroturizm gibi yan ekonomilerle destekleyerek çiftçilerimiz ve üretim yapan köylerimize ek gelir yaratıyoruz.

Güncelleme Tarihi: 22 Ocak 2021, 11:50

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0