Baratalı ailesine saldırıda yeni gelişme!

CHP İzmir eski Milletvekili Bülent Baratalı’nın oğlu Yiğit Baratalı’nın Urla’da bulunan evinin önünde arabası kurşunlandı. Hakkında yakalama kararı bulunan suç örgütü lideri Serkan Kurtuluş, olayla ilgili, “arkası gelecek” mesajı yayınladı. Baratalı ise, “Biz yıllardır Urlalıyız. Meydanlarda, sokaklarda dimdik gezeriz. Gerekli hukuki başvuruyu yaptık. Bundan sonrası emniyetin işidir” dedi.

Baratalı ailesine saldırıda yeni gelişme!

Cumhuriyet Halk Partisi’nde uzun yıllar belediye başkanlığı ve milletvekilliği görevinde bulunan isimler arasında yer alan Bülent Baratalı’nın oğlu Yiğit Baratalı’nın arabası gece yarısı kimliği belirsiz kişiler tarafından tarandı.  Baratalı’nın kendisi ve diğer oğlu Yusuf Baratalı gibi avukatlık yapan oğlu Avukat Yiğit Baratalı’ya ait 35 UBB 41 plakalı araca saldırı sonrası kurşun isabet etti.


Emniyet olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatırken hakkında yakalama kararı bulunan ve Gürcistan’da İnterpol tarafından yakalandıktan sonra serbest bırakılan Serkan Kurtuluş Twitter hesabından olayla ilgili açıklama yaptı.  Kurtuluş, “Tutuklanan Urla belediye başkanına referans olan Bülent Baratalı’nın oğlu Yiğit Baratalı’nın aracı biraz önce susturuculu silahlarla taranmış ve saldırıların arkası gelecekmiş” mesajını paylaştı.  Gece yarısı 03:45’te konuyla ilgili paylaşımda bulunan Kurtuluş’un sözlerinin üzerine emniyet araştırmalarını bu yöne çevirdi.
CHP eski Milletvekili Bülent Baratalı da konuyla ilgili emniyete ifade verdiklerini ve şikayetçi olduklarını da belirtirken, “Biz yıllardır Urlalıyız. Meydanlarda, sokaklarda dimdik gezeriz. Gerekli hukuki başvuruyu yaptık. Bundan sonrası emniyetin işidir. Kimseden korkumuz yok. Benim çocuklarımın aile düzeni, yaşamları gayet düzenlidir. Birileri farklı hesaplar içinde olabilir. Bülent Baratalı ve ailesine saldıranlar ancak Cumhuriyet ile problemi olanlardır” dedi.


Öte yandan İzmir başta olmak üzere birçok yerde yaşanan olaylarla ilgili emniyetin hakkında geniş çaplı araştırma yürüttüğü Serkan Kurtuluş ismi geçtiğimiz aylarda FETÖ Borsası davalarında gündeme gelmişti. AK Parti İzmir eski İl Başkan Yardımcısı Ahmet Kurtuluş’un ev hapsinde öldürülmesinden sonra da ismi tartışılan Kurtuluş, hakkında Türkiye’nin İnterpol aracılığıyla Gürcistan’dan iade talebi bulunuyor. İki ülke arasında iade anlaşması olmadığı için Türkiye’de arananların birçoğu Gürcistan’da yaşamayı tercih ediyor. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0