BANU ÖZDEMİR’İN ÇAV BELLA DAVASINDA BERAAT KARARI!

Çav Bella davasında beraat kararı

BANU ÖZDEMİR’İN ÇAV BELLA DAVASINDA BERAAT KARARI!

İzmir'de cami hoparlörlerinden İtalya partizan marşı Çav Bella çalınmasına ilişkin yürütülen soruşturmada CHP İzmir eski İl Başkan Yardımcısı Banu Özdemir beraat etti.

İzmir'de cami minarelerinden Çav Bella şarkısının çalındığı anların görüntüsünü sosyal medyadan paylaşan CHP üyesi ve Eski İzmir İl Başkan Yardımcısı Banu Özdemir beraat etti.

Duruşmayı CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, Milletvekili Atilla Sertel, PM Üyesi Devrim Barış Çelik ve partililer de izledi.

NELER YAŞANMIŞTI?

20 Mayıs'ta İzmir'de bazı camilerden Çav Bella şarkısı çalınmış, olay sosyal medya gündeminin ilk sıralarına yerleşmişti.

Banu Özdemir de sosyal medya kullanıcılarının paylaştığı görüntüleri tweet zinciri halinde paylaşmış, ardından "Şaka bir tarafa" diyerek İzmir İl Müftülüğü'nün açıklama yapıp yapmayacağını sormuştu:

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturmayla ilgili açıklamasında Özdemir'in "dini değerleri alenen aşağılamak" suçundan gözaltına alındığını söylemişti.

Mahkeme sonrası gazeteci ve Eski CHP Milletvekili Barış Yarkadaş'a konuşan Özdemir, savcılığın ifadesini bile almadan tutuklama istemiyle mahkemeye sevk ettiğini söyledi.

Özdemir mahkemede yaşananları ise şöyle anlattı:

"Hakim 'Bu paylaşımı yaptığında tepki alacağını düşünmedin mi?' diye sordu. Ortada bir suçun olmadığını, tepki gösterenlerin troller olduğunu bir daha söyledim. Hakim, bana tepki tweeti yazan bir kişiyi ismini vererek sordu.

"Tanıyıp tanımadığımı, trol olup olmadığını sordu. Tanımadığımı söyledim. Avukatım Süleyman da gerekli savunmayı yaptı. Hakim 10 dakika ara verdi. Ardından ise 'Toplumda oluşan tepkiyi' gerekçe göstererek tutuklanmama karar verdi."

Tutuklama kararının ardından Twitter'da #BanuÖzdemirYalnızDeğildir etiketi ilk sıraya yükselmişti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0