ATİLLA SERTEL EGE AJANS’TA

İzmir CHP milletvekili Sayın Atilla Sertel Ege Ajans’ımıza ziyarette bulundu. Kendisine ziyareti için teşekkür ediyoruz. Sayın Atilla Sertel ile Ege Ajans yönetim kurulu başkanı Bünyamin Kütük İzmir gündemini değerlendirdi. Bu değerlendirme yapılırken biz Ege Ajans olarak hiçbir yoruma girmeden sayın vekilimizin görüşlerini sizlere belirteceğiz.

ATİLLA SERTEL EGE AJANS’TA

CHP içerisinde hiçbir siyasi ekibin içinde olmadığını belirten Sertel, “Sayın genel başkanımızla görüştüm ve şunu söyledim. Ben CHP içinde hiçbir siyasi ekibin içinde değilim. Of’lunun Allah’a bağlı olduğu gibi ben direkt Kemal Kılıçdaroğlu’na bağlıyım dedim. Ben ekip siyasetine inanıyorum ama CHP’nin bir bütün olarak ekip olmasından yanayım. Parti içerisindeki ekiplerin içerisinde çok fazla enerji harcayıp, partiyi temsil etmedeki enerjiyi bitirirsen doğru olmaz. Biz Türkiye’ye iktidar olmak için var gücümüzü harcamalıyız. Bunun için çabalamalıyız.  Partiye hizmet veren arkadaşlarımızın ayrımsız değerlenmesi lazım. Önce ilçelerde değerlenmesi lazım ve ilçe yöneticilerinin iddialı olması lazım. O iddiada şudur; partiyi büyütme iddiası, partiyi yeni insanlarla buluşturma iddiası ve muhafazakar kesimden oy alma iddiası. Bunları nasıl yapacaklarını topluma açıklamaları lazım. Benim arkamda şu var gibi şeylerle aday olunmaz. Öyle bir adaylığı ben kabul etmem. Kişisel olarak da partili olarak da.”

Kadın ve genç adaylara önem ve destek vermeleri gerektiğinin üstünde duran Sertel, “Belediye başkanlarımızla da görüşüyorum. Onlara da bu mesajı ilettim. Genç ve dinamik kadın adaylara destek verilmesi için uğraşmalıyız. O açıdan ben yeni kuşakların partide görev almasını istiyorum ve destekliyorum. Aksi olabilir, dünyanın sonu değil. Seçimi parti içinde kazanıp kaybetmek de önemli değil. Önemli olan Türkiye’de iktidar olup olmamak.  Ona dikkat etmeliyiz” dedi.

İnsanlarla Sürekli İletişimde Olmalıyız

İnsanlarla iletişimin çok önemli olduğunu ve başarının toplumla iç içe olmaktan geçtiğini vurgulayan Sertel, “Ben her yerde olan bir insanım. Yani milletvekili seçildikten sonra ben milletvekili oldum diye kimseye üstten bakmadım bakanı da hoş görmüyorum. Çünkü biliyorum ki bütün makamlar gelip geçici. Milletvekiliyken bu sıfatı kullanıp ‘ben milletvekiliyim kardeşim sen kimsin’ diye azarlamadım azarlayanlardan da nefret ettim. Telefonu açık bir insanım. Çünkü bütün mezarlıklar eski bakanlar milletvekilleri vs. insanlarla dolu. Hiç kimse vazgeçilmez değildir. Herkesin yeri dolar. Partide ne cevherler var da farkında değiliz. Ya da birilerinin işin gelmediği için bu cevherlerimizi gün yüzüne çıkaramıyoruz. Bütün makamlar gelip geçiyor. Önemli olan iyi bir iz bırakmak. Bu izi bırakabilirsek ne mutlu. Mütevazı olacağız, alçak gönüllü olacağız, insanların ayağına gidip konuşacağız, kimseye asla üstten bakmayacağız ve kimseyi birbirinden ayırmayacağız.”

“İlçe başkanları da, il yöneticileri de, belediye başkanları da bizim partimizin yöneticileridir. Aleyhlerinde bir söz söylemem mümkün değil doğru da olmaz. Hepimiz aynı gemideyiz.  Genel anlam içerisinde söylüyorum. Kıstas şunlar olmalı; 1- mütevazı olmalıyız. 2- insanlarla sürekli bir arada olup onları dinlemeli ve birbirlerinden ayırmamalıyız.  Böyle siyasetçiler olmalıyız. Halktan gücünü alırsan kalıcı siyasetçi olursun. En azından gönüllerde kalırsın.  Örneğin Kenan Evren’e alanlarda on binlerce insan alkış tutuyordu. Erdal Eren’i yaşını büyütüp idam ettirdi 13 Aralık 1980’de. 17 yaşında idam edildi. Bugün ölüm yıldönümü. Onu binler anıyor ama o diktatör adamın cenazesinde 5-10 kişi vardı. Bahsettiğim şey bu. Bu şeklide anılmak doğru değil. Biz böyle olmamalıyız. Biz sosyal demokratız. Halkla beraber olmalıyız” diyerek sözlerini noktaladı.

Ege Ajans’ın kapısı bütün vekillerimize siyasi parti fark etmeksizin açıktır.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0