ASIL AMAÇ “EMPATİ”

3 Aralık Dünya Engelliler Günü sebebiyle Efes Selçuk’ta düzenlenen etkinliklerle önemli bir farkındalığa imza atıldı. Başkan Sengel, Efes Özel Eğitim Merkezi, SELENDER ve Efes Selçuk Belediyesi’nin Efes Engelsiz Yaşam Merkezi’nde düzenlediği etkinlikte tekerlekli sandalye ile kentin sokaklarını gezdi. Başkan Sengel; “Engelliler Günü’nde engellilerle etkinlik yapmak kolay ama önemli olan onların ne yaşadığını hissetmek, onların yaşadığı zorluklara ortak olmak, onları anlayabilmektir” dedi.

ASIL AMAÇ “EMPATİ”

Geçtiğimiz günlerde açılışı gerçekleşen Efes Engelsiz Yaşam Merkezi’nde düzenlenen etkinlikte Başkan Sengel ve beraberindekiler ilk olarak gözleri bağlı bir şekilde kendilerine verilen cisimlerin resmini yapmaya çalıştılar.

3 Aralık Dünya Engelliler Günü sebebiyle düzenlenen etkinliklerle empati yapmayı amaç edindiklerini belirten Başkan Sengel, beraberindeki engelli olmayan bireylerle birlikte tekerlekli sandalye ile Efes Selçuk sokaklarında yol aldı. Başkan Sengel’e engelli olmayan vatandaşların yanı sıra 23 Nisan’da başkanlık koltuğunu emanet ettiği Duru da eşlik etti.

Dilek ağacına dileklerin asıldığı, şarkıların söylendiği etkinlikte Başkan Sengel, engelli çocuklarla birlikte dans etti.

AMACIMIZ ONLARI ANLAMAK

3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında düzenlenen etkinlikte asıl amaçlarının empati yapmak olduklarına dikkat çeken Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel; “Biz bugün yaptığımız etkinliklerle  “farkındayız”  dedik.  Dünya Engelliler Günü’nde engellilerle etkinlik yapmak kolay ama onların ne yaşadığını hissetmek, onların yaşadığı zorluklara ortak olmak, onları anlayabilmek en zoru. Engelli vatandaşlarımızı daha iyi anlamak için onların yerine geçtik. Görme engellilerin yerine geçtik. Gözlerimizi bağlayarak görmediğimiz bir cismin resmini yapmaya çalıştık. İşitme engelli bir bireyi anlamak için işaret dili ile bir şarkıyı anlamaya çalıştık. Efes Selçuk sokaklarında bir yürüme engelli olarak bulunmak nasıl diye anlamaya çalıştık. Bunun için tekerlekli sandalyelerle ilerlemeye çalıştık” dedi.

Özellikle yürüme engelli vatandaşların kent içerisinde yaşadığı zorlukların kendisini etkilediğini ifade eden Başkan Sengel; “Kısa bir mesafe de olsa bu sandalyelerle gitmeye çalıştık. Yürüme engellilerin nasıl zorlandığını anlamaya çalıştık.  Empati yapabildiğimiz süre içerisinde aradaki farkı kavrayabiliyoruz. Bu sayede yaşama biraz daha tutunurken; onlar için neler yapılabileceğimizi daha iyi deneyimliyoruz” dedi.

Engellilerle ilgili sorunların çözümünde kamu idarecileri ve yerel yönetimlere düşen görevlerin yanı sıra vatandaşlara da önemli sorumlulukların düştüğüne dikkat çeken Başkan Sengel; “Efes Engelsiz Yaşam Merkezimizi açtık.  Amacımız; Efes Selçuk içerisinde yaşayan engelsiz vatandaşlarımızın verdiği bilgiler dahilinde onların sorunlarını nasıl çözebileceğimizi düşünerek hareket etmektir. Bu konuda bir adım attık. Ancak bu adımların devamı için kamu kurum ve kuruluşlarının yanı sıra hepimizin duyarlılık ve empati ile hareket etmesi gerektiğini düşünüyorum” diye konuştu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0