AK Partili Karatekin'den kaldırım tepkisi: 4 ay geçti ne zaman gelip tamamlayacaklar?

AK Parti Çiğli İlçe Başkanı Sedat Karatekin, Evka 5 Mahallesi'nde İZBETON tarafından başlatılan kaldırım yenileme çalışmasının yarıda bırakılarak yaklaşık 4 aydır bekletildiğini belirterek, "Büyükşehir Belediyesi yaptığı her iş gibi kaldırım yenileme işini de yarım yamalak yapmaya başladı. Üstü açık olan yaklaşık birer metrelik kabloların geçtiği kuyular kazaya davetiye çıkarıyor." dedi. İlçedeki yolların bakımsızlığına da dikkat çeken Başkan Karatekin, "Yollar çukur içinde vatandaş sosyal medyadan sesini duyurmaya çalışıyor. Yapılan bir yol, bir yıl içinde 3-4 defa yenilendi ama kalitesiz yaptıkları için yol yine çökmüş vaziyette. " dedi.

AK Partili Karatekin'den kaldırım tepkisi: 4 ay geçti ne zaman gelip tamamlayacaklar?

İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İZBETON tarafından, Çiğli İlçesi Evka 5 Mahallesi'de başlatılan kaldırım ve orta refüj yenileme çalışması yarım bırakıldığını belirten AK Parti Çiğli İlçe Başkanı Sedat Karatekin, "Yaklaşık 4 aydır Evka 5 Mahallemizin bir bölümü şantiye gibi durmakta. Yenilemeye çalıştıkları bölgedeki kaldırımın hepsi eski ve yıpranmıştı. İşe başladıklarında hepsini yenileyeceklerini sandık ama bir kısmını yenilemeye başladılar. Ama o yapmaya çalıştıkları bir bölümü de ellerine yüzlerine bulaştırdılar. Yarım bırakıp gittiler. Şuan o bölge şantiye gibi. Vatandaş ne kaldırımı kullanabiliyor ne de güvenli bir geçiş yapabiliyor. Yapılmayan kaldırımlarda birer metreye yakın kabloların geçtiği kuyular var ve kapakları da açık. Allah korusun çocuklar oyun oynarken oradan geçerken içine düşebilir. Yaklaşık 4 ay oldu yarım bırakılan alanı tamamlamak için ne gelen var ne de giden. İlçe o kadar sahipsiz ki İlçe Belediyesi tarafından da bir ses çıkmıyor." dedi.

Yollar bakımsız, yaptıkları yolda çöküyor 

İZBETON'u görevini yapmaya davet eden Başkan Karatekin, "Çiğli, Büyükşehir Belediyesi'nce üvey evlat görünmeye devam ediyor. Bu kaldırım çalışmasının yarım kalması ne ilk oldu ne de son olacak. İlçede yapılmayan yollar, yapılıp da iyi yapılmadığı için hemen bozulan yollar nedeniyle vatandaş mağdur. Yine örneği Evka 5 Mahallesi'nde mevcut. Anadolu Caddesi'nden Evka 5 Mahallemiz'e çıkan yol, 8809 sokak, asfaltın çökmesi nedeniyle 1 yıl içinde 3 - 4 defa yenilendi. Ama hala aynı şekilde asfalt çökmüş, yollarda araçlar giderken çökmüş yere girmemek için manevra yapıyor. Bu da kazalara davetiye çıkarıyor. Buradan hem Büyükşehir Belediyesi'ne hem de Çiğli Belediyesi'ne sesleniyoruz! Hemşehrilerimizin hayatını zorlaştırmaktan vaz geçin! Yapılmayan işleri, yarım bırakılan ve uzun süredir bekleyen işleri bitirmenizi bekliyoruz." dedi.

Güncelleme Tarihi: 09 Ekim 2021, 12:51

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0