AFD, İzmir Metro’daki kadın istihdamına vurgu yaptı

Fransız Kalkınma Ajansı (AFD), İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde bulunan İzmir Metro'daki kadın çalışanları konu alan video paylaştı.

AFD, İzmir Metro’daki kadın istihdamına vurgu yaptı

“Türkiye’de Kentsel ulaşımda toplumsal cinsiyet eşitliğine doğru” başlığıyla paylaşılan video da İzmir Büyükşehir Belediyesi Raylı Sistemler Dairesi Başkanlığı’nda çalışan kadınlar konu alınırken yapımı devam eden hizmetlerin şantiyelerindeki kadınlara da yer verildi.

İzmir’de ulaşım sektöründe 125 kadın sürücü istihdam edildiğinin vurgusunun yapıldığı video da Fransız Kalkınma Ajansı (AFD) Türkiye Direktörü Tanguy Denieul’un düşüncelerine de yer verdildi.

AFD tarafından Youtube’da paylaşılan videonun açıklama kısmına ise, “Ya bir metro, otobüs veya tramvay hattı toplumsal cinsiyet eşitliğinin geliştirilmesine yardımcı olabilirse? Dünyanın her yerinde olduğu gibi Türkiye'de de ulaşım sektöründe kadın yolcu, sürücü ya da çalışan olmak çeşitli zorluklar içermektedir. Sürdürülebilir ve adil şehirlerin teşvik edilmesi, kentsel toplu taşıma sistemlerinin kadınlar için güvenli olmasını sağlamak ve hareketlilik ihtiyaçlarına cevap vermesini kolaylaştırmak anlamına gelmektedir.

AFD, Türkiye'de toplumsal cinsiyet bileşenlerini ana akımlaştıran ulaştırma projelerinin tasarlanması ve desteklenmesi konusunda derin bir uzmanlığa sahiptir. AFD, ulaşım sektöründe kadın istihdamını destekleyen eğitimler ve toplu taşımada şiddet ve tacize karşı kampanyaların teşvik edilmesi yoluyla toplumsal cinsiyet eşitliğini teşvik etmek için bir destek aracı yapılandırmıştır.

Bu destek aracı kapsamında, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ulaşım ağında cinsiyet eşitliğini sağlamak için geliştirdiği yenilikçi önlemler AFD’nin sunduğu destek ile daha büyük ölçekte tekrarlanacaktır.” İfadelerine yer verildi.

Güncelleme Tarihi: 02 Kasım 2022, 22:15

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0