9 Eylül Coşkusunun 98. yılı

9 Eylül Coşkusunun 98. yılı

9 Eylül İzmir'in kurtuluşunun 98. yıldönümü olarak tarihlere kazındı. Şanlı Türk ordusu, Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde silah arkadaşları ile birlikte 9 Eylül günü İzmir'i düşman işgalinden kurtardı. Sakarya meydan muharebesi ile başlayan Türk ordusunun şanlı zaferleri Yunan askerlerinin denize dökülmesi ile son buldu.

İzmir'de 9 Eylül Programı

İzmir Büyükşehir Belediyesi şehrin kurtuluşunun 98. yıldönümü için sıkı pandemi önlemleri altında coşkulu bir program hazırladı. “9 Eylül Kuruluş ve Kurtuluşun Günü” adlı program 09.00’da Basmane Karakolu’nun önünden 98. Yıl Zafer Yürüyüşü’yle başlayacak ve gün boyu sürecek etkinliklerin ardından Gündoğdu Meydanı’ndaki hologram gösterisiyle son bulacak.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer İzmirlileri 9 Eylül’ü coşkuyla kutlamaya çağırdı. Soyer “Evlerimizde, iş yerlerimizde ve sokaklarda İzmir'in kurtuluşunu kutlayacağız. Nerede olursanız olsun coşkumuza katılın. Evlerinize ve iş yerlerinize bayraklarınızı asın" dedi.

Basmane Karakolu’nun önünden başlayacak


İzmir’deki 9 Eylül programı sabah 09.00’da 98. Yıl Zafer Yürüyüşü’yle başlayacak. Basmane Karakolu’nun önünden yola çıkacak kortejin son durağı Kültür Park Lozan Kapısı olacak. Sosyal mesafe kurallarına uygun olarak planlanan yürüyüşte 350 metrelik bayrak taşınacak.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0