17 HDP'Lİ SİYASETÇİ TUTUKLANDI

Aralarında Ayhan Bilgen’in de olduğu 17 HDP’li siyasetçi tutuklandı.

17 HDP'Lİ SİYASETÇİ TUTUKLANDI

Gözaltındaki siyasetçilerden Altan Tan, Gülfer Akkaya ve Sırrı Süreyya Önder adli kontrolle serbest bırakılırken, aralarında Kars Belediye Eş Başkanı Bilgen’in de olduğu HDP’li siyasetçiler tutuklandı. İçişleri Bakanlığı, tutuklanan Kars Belediye Başkanı Ayhan Bilgen’in  geçici bir tedbir olarak görevinden uzaklaştırıldığını duyurdu.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, “Kars Valisi Türker Öksüz İçişleri Bakanlığının 02.10.2020 tarihli onayı ile Kars Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirildi” denildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan ‘Kobani eylemleri soruşturması’ kapsamında Halkların Demokratik Partisi (HDP) Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyeleri ve eski milletvekillerine yönelik yapılan operasyonda gözaltına alınan 20 siyasetçinin tutuklama talebiyle sevk edildiği mahkemedeki ifadeleri sona erdi.

Duruşmaya avukatların alınmaması üzerine polis bariyerinin arkasından gözaltındaki müvekkillerine seslenen avukatlar, “Duruşma salonun içine girmeyin, hukuksuz bir işlem yapıyorlar. Avukatlarınızı içeri almıyorlar” dedi.

Avukatları duruşma salonuna almadan kararı okuyan mahkeme eski milletvekili Altan Tan, Sırrı Süreyya Önder ve HDP MYK üyesi Gülfer Akkaya’yı hakkında adli kontrolle serbest bırakırken, aralarında Kars Belediye Eş Başkanı Bilgen’in de olduğu 17 HDP yöneticisi tutuklandı.

Tutuklanan isimler şöyle:

HDP Kars Belediye Eş Başkanı Ayhan Bilgen, HDP MYK üyesi Alp Altınörs, HDP Dış İlişkiler Komisyonu üyesi Nazmi Gür, eski milletvekili Ayla Akat Aka, BDP eski Eş Genel Başkanı ve milletvekili Emine Ayna, HDP eski MYK üyeleri Bircan Yorulmaz, Berfin Özgü Köse, Dilek Yağlı, Can Memiş, Günay Kubilay, Bülent Parmaksız, Pervin Oduncu, İsmail Şengün ve Cihan Erdal, HDP eski Genel Saymanı Zeki Çelik, HDP RTÜK üyesi Ali Ürküt ve Prof. Dr. Emine Beyza Üstün

Güncelleme Tarihi: 02 Ekim 2020, 10:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0