19 Mayıs’ın 100. yılında Kartal’da unutulmaz kutlama

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurtuluş mücadelesini başlatmak için silah arkadaşıyla birlikte Bandırma vapuruyla 19 Mayıs 1919’da Samsun’a ayak basışının 100’üncü yıldönümü, Kartal’da coşkuyla kutlandı.

19 Mayıs’ın 100. yılında Kartal’da unutulmaz kutlama

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurtuluş mücadelesini başlatmak için silah arkadaşıyla birlikte Bandırma vapuruyla 19 Mayıs 1919’da Samsun’a ayak basışının 100’üncü yıldönümü, Kartal’da coşkuyla kutlandı.

Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları kapsamında Kartal, gün boyu süren etkinliklerle unutulmaz bir kutlamaya sahne oldu. Kutlama programı, sabah saatlerinde ilçe meydanındaki Atatürk Anıtı’na Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, ilçe protokolü ve sivil toplum örgütlerinin çelenk sunmasıyla başladı. Çelenk töreninin devamında, Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, Kartal Kaymakamı Abdullah Demir ve ilçe protokolü ile birlikte, Atalar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde gerçekleşen resmi kutlamalara katıldı. Resmi kutlamalar, Kartal’ın birçok lisesinden gelen öğrencilerin, dans ve tiyatral gösterilerine sahne oldu.

Bayram Demirkol Parkı’nda doyasıya kutlama

Resmi kutlamalardan sonra Kartal Belediyesi tarafından Bayram Demirkol Parkı’nda ‘Gençlik Şöleni’ kutlamaları gerçekleştirildi. Yüzlerce Kartallı vatandaşın akın ettiği ölende; oyun parkları, DJ performansı ve gençlik atölyeleriyle 7’den 70’ye tüm vatandaşlar doyasıya eğlendi. Bayram Demirkol Parkı’nda, Kartallıların 19 Mayıs coşkusunu paylaşan Başkan Gökhan Yüksel’e vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Oyun parklarında gençlerin eğlencelerine katılan Başkan Gökhan Yüksel, vatandaşların kendisiyle fotoğraf çektirme isteklerini geri çevirmedi.

Binlerce vatandaş Kartallı Kazım Meydanı’na akın etti

Kutlama programının devamında, her sene Kartallı Kazım Meydanı’ndan ilçe meydanına kadar yürüyerek gerçekleştirilen Fener Alayı, yine binlerce Kartallıların yoğun katılımı ve heyecanıyla gerçekleşti. Başkan Gökhan Yüksel, Fener Alayı’nın başlamasından önce alana gelerek, Kartallı Kazım Meydanı’nda kurulan iftar sofrasına katıldı. Vatandaşlarla birlikte orucunu açan Başkan Yüksel, okunan duaya katıldı.

İftar programının ardından, binlerce Kartallının katılımıyla, ‘Fener Alayı’ gerçekleştirildi. Fener Alayı’na; Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in yanı sıra; CHP Kartal İlçe Başkanı Muammer Çelebi, İYİ Parti Kartal İlçe Başkanı Burak Tok, Kartal Belediyesi Başkan Yardımcıları, meclis üyeleri, birim müdürleri ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı. Kartallı Kazım Meydanı’ndan, Kartal Meydanı’na kadar yürüyen coşkulu kalabalık, yürüyüş boyunca uzun süre marş ve şarkılar söyledi.

“Gençlik Bayramı’nda, İstanbul’un En Genç Belediye Başkanı Olmama Vesile Oldunuz”

Kutlamalar Kartal Meydanı’nda Türk pop müziğinin sevilen sanatçısı Buray konseriyle devam etti. Başkan Gökhan Yüksel, konserden önce Kartallılara seslendiği konuşmasında; 19 Mayıs’ta, İstanbul’un en genç Belediye Başkanı olmanın mutluluğunu yaşadığını ifade etti. Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, “Öncelikle, Gençlik Bayramı’nda belirtmek isterim, İstanbul’un en genç Belediye Başkanı olmama vesile olduğunuz için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum, bunun mutluluğunu yaşıyorum. 19 Mayıs 1919’da, Gazi Mustafa Kemal Atatürk kurtuluş mücadelemizi başlattı ve bugün o kurtuluş mücadelesinin 100. yıl dönümündeyiz. ‘Bütün ümidim, gençliktedir’ dedi. Bizler de Atatürk gençleri olarak, sizlerle birlikte büyük bir coşkuyla, büyük bir heyecan ve mutlulukla bu eşsiz günü kutlamanın onurunu yaşıyoruz.” ifadelerini kullandı.

“Birliğe ve beraberliğe ihtiyacımız var”

Başkan Gökhan Yüksel, konuşmasının devamında birlik ve beraberliğin önemini vurgulayarak, “Ramazan Ayı’ndayız; sevginin, hoşgörünün, barışın, saygının ve kardeşliğin arttığı bu güzel ayda, hepimizin birliğe ve beraberliğe ihtiyacı var. Ramazan Ayı’mız hayırlı olsun, hem de birliğimiz, beraberliğimiz, kardeşliğimiz daim olsun istiyorum” diye konuştu.

Programın devamında, şarkıcı Buray, sevilen şarkılarını Kartallı gençler için seslendirdi. Kartallı vatandaşlar, Buray’ın şarkılarına eşlik ederek doyasıya eğlendi. Konserin sonunda Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, sanatçı Buray’a Kartal heykelciği takdim etti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0