Sanatçı Ve Koro Şeflerinin Sitemi !

Sanatçı Ve Koro Şeflerinin Sitemi !

Sanatsız kalan bir milletin, hayat damarlarından biri kopmuş demektir” der, tek liderimiz dünyanın önünde saygı ve sevgiyle eğildiği, Ulu Önder Mustafa Kemâl Atatürk. Sanatımızın, kültürümüzün, yaşadığımız toplumda bizim aynamızdır. Çünkü bir ülke önce sanatı ve kültürüyle değer kazanır. Popülaritesini arttırır. Aldığımız bir haberle tüm koro şefleri, müzisyenler ve sanatsever dostlarımız adeta yasa boğulduk.

Pandemi süresince başta Türk müziğine gönül vermiş, damga vurmuş, keman virtüözü birbirinden ünlü sanatçılara kemanıyla eşlik etmiş, son dönemlerde Muazzez Ersoy’un sanat yönetmeni İlyas Tetik yaşadığı ekonomik sıkıntılar yüzünden intihar etti. Onunla beraber bu süreçte 105 müzisyenimiz bu sebepten hayatına son verdi.

Her meslek gruplarına esneme, açılma, rahatlama olanağı sağlanırken, sanat camiasına böyle bir olanak ne yazık ki sağlanmadı. Yaklaşık 2 yıl oldu hâlâ ne konserler, ne korolar hiçbir faaliyet yapılmamakta. Bizleri en çok üzen, bu durum yetmiyormuş gibi İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bünyesinde aldığı bir kararla, İsmet İnönü Kültür Merkezi Konser Salonları’nın Türk Sanat Müziği, Türk Halk Müziği konserlerine kapatılıp, sadece tiyatro oyunlarına tahsis edilmesi olmuştur. Sanatın her dalı değerlidir, kıymetlidir.

Lakin Türk Sanat Müziği, Türk Halk Müziği üvey evlat mı soruyorum ?

Tiyatro oyunları sanatta, Türk Sanat Müziği, Türk Halk Müziği ne peki ?

Bizleri zevkle, keyifle izlemeye gelen neşeyle evlerine dönen İzmirli’leri, koro şeflerini, müzisyenleri, nasıl göz ardı edebiliyorsunuz ?

Sanata, sanatçıya sahip çıkıp değer vermeniz gerektiren, şimdi bu uyguladığınız politika nesi oluyor ? Bizler siz Atatürk’çü düşünen, onun ilke ve inkilâpları doğrultusunda ilerleyen başkanlarımıza; Sanat yaşayacak bol bol konserler olacak, müzik susmayacak diye oylarımızı veri bir çok koristlerimizi örgütledik. Bizler böyle düşünürken tam tersi olup, yıllardır gönül verdiğimiz, desteklediğimiz İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden gelen bu haberle büyük darbe aldık. Mevcut konser salonlarının sayısı belli, bizlere konser vermek üzere gösterilen salonlar minicik salonlar. O salonlara seyirci kitlemizle, konserlerimize konuk ettiğimiz isim yapmış konuk sanatçılarımızla nasıl sığacağız ?

Sizlerden ricamız, İsmet İnönü Kültür Merkezi gibi vizyonlu, güzel, seyirci kapasiteli salonun yine Türk Sanat Müziği, Türk Halk Müziği konserlerine açılmasını, tahsis edilmesini bilgilerinize arz ederim.

-Yeşer KARASU

Güncelleme Tarihi: 12 Temmuz 2021, 14:52

Emre

YORUM EKLE
YORUMLAR
Duygu Toscalı
Duygu Toscalı - 3 yıl Önce

Sanatsever görünümlü bir büyük şehir belediyesinin bu yanlış davranışı, Türk Müziği korolarına gönül veren biri olarak beni çok şaşırtmış ve üzmüştür. Belediyemizin bu davranışından ilk fırsatta vazgeçeceği ve korolarımızın konserlerini rahatlıkla yapabileceği konser salonlarına koyduğu yasağı kaldıracağı inancındayım. Bu davranış yakışmaz İmir Büyük şehir Belediyemize!!!!!!

SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0