"KURTARAN EV" CAN DOSTLARA HAYAT VERİYOR

"Kurtaran Ev" hayat veriyor.

"KURTARAN EV" CAN DOSTLARA  HAYAT VERİYOR

"Kurtaran Ev" hayat veriyor. İstanbul’da hayvanseverler tarafından kurulan “Kurtaran Ev” bakıma muhtaç hayvanlara umut oluyor. Kurtaran Ev derneği, kendilerini;

“Bir grup arazi beslemecisiyiz. Senelerdir arazi ve orman beslemeleri yaparak barınaklardan kedi ve köpeklerin sahiplendirilmesi için mücadele veriyoruz. Amacımız; arazi, orman ve barınaklardaki yardıma muhtaç hayvanların koruma altına alınarak, tedavi, barınma, besleme ve yuvalandırmalarını yaparak mutlu hayatlara kavuşmalarıdır.

Gelinen son noktada artık köpek atımlarına çaresiz kalınması bizi fazlasıyla  yorduğu için bir yer tutmaya karar verdik. Eylül 2018 ayından Ocak 2019 ayına kadar yer arayışımız sürdü. Sahiplendirmelerin hızlı olması adına şehir merkezinde olması önemliydi ve Ocak 2019’da aradığımız yeri bulduk ve tamamen dağılmış haldeki bu gecekonduyu toparlamaya başladık. Mart 2019’da bu lokasyona 5 dakika uzaklıkta başka bir ev kiralayarak ikinci lokasyonumuzu açtık. Ağustos 2019’a kadar bu iki lokasyonda toplam 70 köpeğe barınma sağlayabiliyorduk. Fakat sorumluluğumuzdaki köpek sayısı artınca yeni bir alan tutmamız gerekti ve Ağustos 2019’da Hadımköy’de bir çiftlik alanı kiraladık. Bir çok kişi ve grup destek verdiği için tuttuğumuz yer bireysellikten çıkıp proje haline geldi. Şu anda 3 farklı lokasyonda 250’den fazla köpeğe barınma sağlıyoruz ve aktif olarak sahiplendirme yapıyoruz.

Derneğimizdeki gönülllüler bu işi sadece gönüllü olarak yapıyor ve yaşam alanları, tedaviler ve arazi beslemelerinin bütün masraflarını kendi imkanlarımızla ve gelen bağışlarla karşılamaya çalışıyoruz.” şeklinde tanımlıyor. Hayvanlara, can dostlarımıza yardımcı olmak herkesin insanlık borcudur.  Gönüllü hizmet veren dernekteki can dostlarımız için  https://kurtaranev.org/destek-ol bağlantı adresinden destek olmak mümkün.

Güncelleme Tarihi: 30 Ekim 2020, 12:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0