Fatma ana geleneğini unutmadı, kirmenini bırakmadı

ADANA’NIN KOZAN İLÇESİNE BAĞLI ÇULLUUŞAĞI KÖYÜNDE ŞAHİN AİLESİ GELENEKLERİNİ SÜRDÜRÜYOR. ATALARINDAN KALMA YÜZYILLAR ÖNCESİ İP YAPIMINDA KULLANILAN KİRMEN İLE BİRLİKTE YÜRÜYEN FATMA ŞAHİN (55) VE MUHİTTİN ŞAHİN’İN MUTLU VE YÖRESEL YAŞAMI GÖRENLERİ KENDİNE HAYRAN BIRAKTI.

Fatma ana geleneğini unutmadı, kirmenini bırakmadı

Adana’nın Kozan ilçesine bağlı Çulluuşağı köyünde Şahin ailesi, geleneklerini sürdürüyor. Atalarından kalma yüzyıllar öncesi ip yapımında kullanılan kirmen ile birlikte yürüyen Fatma Şahin (55) ve Muhittin Şahin’in mutlu yaşamı görenleri kendine hayran bırakıyor.

Adana’nın Kozan ilçesine bağlı Çulluuşağı köyünde yaşayan 32 yıllık evli ve 3 çocukları olan Şahin ailesi, bahçe işlerine giderken eşinin elinde geleneksel ip yapma ürünü olan kirmen ile görenlere nostalji yaşatıyor.

Köylerde kadınların yükünün çok olduğunu ve bu yüzden köylü kadınların çok hamarat olduğunu söyleyen Fatma Şahin, “32 yıllık çok mutlu bir evliliğimiz var. Eşimle bahçeye gidiyorduk. Ben de elimde atalarımızın kullandığı kirmen ile ip eğiriyorum. Yolda hem vakit geçiyorum hem de işimi yapıyorum. Şimdilerde artık kalmadı. Bizler analarımızdan gördüğümüz gelenekleri sürdürüyoruz. Tabi yeni nesil bunları görünce şaşırıyor. 32 yıldır bir kez olsun birbirimizin kalbini kırmadık. Allah bozmasın” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0