YILBAŞI KARARLARININ KALICI OLABİLMESİ İÇİN DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN TÜYOLAR

Yeni yıl karararını nasıl kalıcı kılabiliriz?

YILBAŞI KARARLARININ KALICI OLABİLMESİ İÇİN DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN TÜYOLAR

Her sene yeni yılda alınan kararların ve yeni yıl kararları listesi yapmanın zamanı geldi. Peki bu kararların kalıcı olması mümkün mü? Verilecek kilolar, yapılacak sporlar ve sağlıklı beslenme… bu kararların gerçekçi kılınmasının yolları;

  1. Planlı olun

Yeni yıla girerken yeni ve güzel bir ajanda almak yapacağınız en iyi fikir olabilir. Planlı olmak ve sorumluluklarınızı yerinize getirip getirmediğinizi gözlemlemek sizin için motive edici olacaktır.

  1. Ufak hedefler koyun

Başarmak istediğiniz hedefleriniz büyük olsa bile ulaşılabilir olması için ufak hedeflerle başlayın. Örneğin kitap okuma alışkanlığı edinmek için başlangıçta günde 5 sayfa kıstası koyarak her gün arttırarak devam edin.

  1. Gerçekçi olun

Hayaller güzel ama gerçekçi düşünmekte yarar var. Böylece hayalinize bir adım atmış olabilirsiniz. Büyük pastayı düşünüp hiç dokunamamaktansa bir dilim almak daha faydalıdır.

  1. Yardım alın

Eğer kararlı olmakta zorlandığınız, zaaflarınıza yenildiğiniz durumlar varsa yanınıza bir eküri  bulmakta fayda var. Böylece karşınızdakine sorumluluk hissederek motivasyon bulabilirsiniz. Spor yapmak ya da sigarayı bırakmak gibi konularda işe yarayacağını düşünüyoruz.

Güncelleme Tarihi: 31 Aralık 2020, 15:54

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0