ÜNİVERSİTELER BAHARDA HİBRİT EĞİTİME GEÇİYOR

Uzun bir süredir kapalı kalan üniversiteler hibrit eğitime başlıyor

ÜNİVERSİTELER BAHARDA HİBRİT EĞİTİME GEÇİYOR

CNN Türk'ün haberine göre; Uzun bir süredir kapalı kalan üniversiteler hibrit eğitime başlıyor. Peki hangi üniversiteler bu yönde karar aldı? İşte merak edilen tüm detaylar.

Üniversiteler hibrit eğitime geçiyor haberi öğrencilerde büyük sevinç yarattı. Pandemi nedeniyle kapatılan üniversiteler ne yazık ki uzun süre açılamadı. Bu durum özellikle öğrencileri çok etkiledi ve YÖK baskı altında kaldı. Hem veliler hem de öğrenciler okulların açılması için girişimlerde bulundu.

İlköğretim ve liselerde öğrenciler eğitim almaya başlamıştı. Hatta küçük küçük gruplar halinde yüz yüze eğitim yapıldı. Böylece eski hayata dönüş için gerekli adımlar atıldı. Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu burada büyük bir rol oynadı.

Hem öğrenciler hem de akademisyen ve veliler uzaktan eğitim ile ilgili endişelerini dile getirip durdu. Kimi üniversitelerin hibrit eğitime geçmiş olmaları onları sakinleştirdi. Şu anda üniversitelerin bazılarında yarı online yarı yüz yüze eğitime başlanacak.

Munzur Üniversitesi, Afyon Kocatepe Üniversitesi, Düzce Üniversitesi, Konya Selçuk Üniversitesi, Mardin Artuklu Üniversitesi, Adıyaman Üniversitesi, Bursa Uludağ Üniversitesi hibrit eğitime geçen okullar oldu. Başka bazı üniversitelerde ise sadece son sınıflara ve tıp fakültesi gibi bölümlere bu imkan tanındı. Hibrit eğitim ile birlikte üniversite öğrencilerinin en azından son yılını yüzyüze eğitim ile geçirmesi bekleniyor. Tüm bunlara rağmen Twitter üzerinden büyük tepki gösterildi. Herkes çok daha önce yüz yüze eğitime geçilmesini istiyordu.

Hibrit Eğitim Nedir?

Hibrit eğitim, 'İki farklı güç kaynağının bir arada bulunması' şeklindedir. Karma öğrenme, hibrit öğrenme, karışık öğrenme olarak da bilinen harmanlanmış öğrenme en sade tanımıyla geleneksel eğitim metodunun çevrimiçi (online) eğitim materyalleriyle zenginleştirilmesi yani harmanlanması olarak tanımlanmaktadır. Kullanılan teknolojilerin yanı sıra farklı eğitim felsefelerinin geleneksel öğrenme ortamında birlikte kullanılması da harmanlanmış öğrenme olarak tanımlanmaktadır. Özetle yüzyüze eğitimle online eğitimin aynı anda, karma şekilde kullanılması olarak yorumlanabilmektedir.

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0