ÜMİT ÖZDAĞ'A UÇAKTA GÖZDAĞI MI?

Ümit Özdağ’a Uçakta Gözdağı mı?

ÜMİT ÖZDAĞ'A UÇAKTA GÖZDAĞI MI?

Son zamanlarda Van Erçiş Ulupamir köyünde yaşanan olayları yerinde tespit etmek ve oradaki Kırgız asıllı Türkler’ in yaşadığı köydeki soydaşlarının dertlerini dinlemek üzere ziyaret gerçekleştiren Prof.Dr. İstanbul milletvekili Ümit Özdağ ve kurmayları saat 18:05 ‘te Van Ferit Melen Havalimanı’ndan Ankara’ya dönmek üzere harekete geçecek olan uçağa bindikten sonra akıllara soru işareti bırakacak olaylar gerçekleşti.

BİR SUİKAST SÖZ KONUSU MU ?

Hatırlanacağı üzere İyi Parti’den istifa ettikten sonra Prof.Dr. Ümit Özdağ tehdit mesajları aldığını kamuoyu ile paylaşmıştı. Van Ulupamir köyü ziyareti dönüşünde Anadolu Jet’e ait TK 7181 sefer sayılı Manavgat isimli uçağın pilotu aniden rahatsızlanmış (baygınlık geçirdiği ileri sürülmekte) ve daha ilk kalkış esnasında uçağın gitmesi gereken kalkış mesafesinin üstünde bir seyir gerçekleştirerek havalanıp yolculara büyük panik yaşatmıştır.

Yaklaşık 20 dakika geçtikten sonra hosteslerin büyük bir panik ile ilk yardım çantasını alarak pilot kabinine girip aradaki perdeyi kapatmaları ile cereyan eden olaydan sonra hemen ikinci pilot uçağı kullanmak üzere devreye girdiği söylenmekte..

Uçakta bulunanlar arasında Ayyıldız Hareketi Lideri Prof.Dr. Ümit Özdağ, Türkiye Şeker Fabrikaları Eski Genel Müdürü Seyit Yücel, Ankara’nın tanınmış iş adamlarından Mustafa Özal, İstanbul iş dünyasının ve cemiyet hayatının tanınmış isimlerinden Ali Çolak’ta yer alan kişilerdir.

NEDEN İNGİLİZCE ANONS ?

Kafaları kurcalayan bir soru da olay esnasında kabin içinde İngilizce anons yapılarak, uçağın iki dakika sola dönmesi istendi.( eğer uçakta yabancı yolcu yok ise, neden İngilizce anons yapıldı..) bu anons üzerine Ümit Özdağ durumun normal olmadığını ve ekibine kemerlerini çözmemelerini söyledi.

KULE BAŞKA BİR UÇAĞIN O SAHADA OLDUĞU BİLGİSİNİ VERDİ Mİ?

Diğer bir dikkat çekici olay ise kule ile uçak pilotunun arasındaki diyalogta o bölgede başka bir uçağın da havada olduğu bilgisinin kendilerine verilip verilmediğidir.

Uçağın sürekli türbülansta ilerlemesi ve Elazığ üzerinde rotasından saparak Pegasus havayollarının uçağı ile burun buruna gelmesi yolcularda büyük panik yaratmasına sebebiyet verdi.

ULUPAMİR FELAKETİ OLACAKTI !

Ulupamir’de yaşanan olaylara nedeniyle bölgeye giden tek siyasetçi olması sebebiyle verdiği demeçler Prof.Dr.Ümit Özdağ’ın yaşadığı uçak faciası tarihte bir çok olaya şahit olduğumuz suikast olaylarını aklımıza getirdi.

Son zamanlarda yaptığı açıklamaları ile gündeme oturan ve ciddi demeçler vererek dikkatleri üzerine çeken Ayyıldız Hareketi Lideri Prof.Dr.Ümit Özdağ susturulmak mı isteniyor soruları da akıllar da soru işareti bıraktı..?

KAFA KARIŞTIRAN OLAYLAR SİLSİLESİ 

1-Mevcut uçak pilotunun uçmaya elverişli olmayan bir sağlık durumu var mıydı?  varsa neden müdahale edilmedi

2- Olması gereken kalkış mesafesinden neden daha fazla mesafede yol alındı?

3- Uçakta yabancı bir yolcu yok ise anons neden İngilizce yapıldu? gerekçesi ne idi?

4-Yardımcı pilot olarak görev alan kişinin acemi olduğuna dair söylenen iddialar doğru mu?

5-Hava muhalefeti yok ise uçak nasıl/neden irtifa kaybettirildi?

6-Ulupamir ziyareti kimi neden rahatsız etti? Ümit Özdağ’a sus payı mı verilmek istendi?

7-İlgili uçak şirketi konuyla ilgili gerekli açıklamayı kamuoyuna ne zaman yapacak?

8-Şuan mevcut pilotun sağlık durumu ile ilgili bilgiler açıklanacak mı?

9-Herhangi bir suikast girişimine karşı mevcut pilotun talimat aldığı kişiler var mı? araştırması yapılacak mı?

Yetkililerin detaylı açıklaması kamuoyunun en çok beklediği sorular arasında yerini alıyor..

Haber kaynağı ; TANER ÖZGÜR

Güncelleme Tarihi: 22 Mayıs 2021, 19:24

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0