UÇUŞU OLAN YOLCULAR SOKAĞA ÇIKABİLECEK Mİ?

Uçak yolcuları sokağa çıkma yasağından muaf mı?

UÇUŞU OLAN YOLCULAR SOKAĞA ÇIKABİLECEK Mİ?

Koronavirüs pandemisiyle verilen mücadele kapsamında dün akşam Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yeni uygulanacak tedbirler açıklanmıştı.

Salgınla mücadele kapsamında hafta içi ve hafta sonu uygulanacak kısmi sokağa çıkma kısıtlaması uçak bileti olan yolcular için geçerli olmayacak. Konuyla ilgili THY ve Pegasus’tan açıklama geldi.

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını ile mücadle kapsamında Türkiye’de kısmı kapanma uygulamasına geçildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptığı açıklamaya göre, hafta içi akşam 21.00 ile sabah 05.00 saatlerinde, hafta sonu ise tüm saatlerde sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak.

Bu kapsamda havayolları bileti olan yolcuların sokağa çıkma kısıtlamasında muaf olduğunu bildirdi. Ancak kısıtlama süresince yapılacak kontrollerde yolcuların uçuşlarına dair bir belge (mobil biniş kartı veya bilet ekran görüntüsü) ibraz etmeleri gerekiyor.

Türk Hava Yolları (THY) Basın Müşaviri Yahya Üstün, twitter’dan yaptığı açıklamada, “Hafta sonları, sokağa çıkmanın kısıtlandığı saatlerde uçuşu olan misafirlerimiz uçuş belgeleri ile havalimanı ulaşımlarını gerçekleştirebilirler” ifadelerine yer verdi.

Pegasus Havayolları ise kısıtlama ile ilgili gelişmeyi, “01.12.2020 tarihinden itibaren geçerli olan hafta içi gece saat 21.00 ile sabah 05.00 arası ve hafta sonları uygulanacak olan sokağa çıkma kısıtlamasından uçuşu olan misafirlerimiz muaftır” açıklaması ile yolcularına duyurdu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0