Soyer’den toplu ulaşımda ‘ÜFE zammı’ tepkilerine yanıt: Bizim için sigorta ve güvence

İzmir’de toplu ulaşım ücretleri Mart ayında yapılan UKOME toplantısıyla ÜFE’ye bağlanmıştı. Mart ayı kararının ardından ise kentteki toplu ulaşıma 2 kez zam geldi. Her ay zamlanan toplu ulaşım ücretleri ise İzmirlilerde tepkilerin yükselmesine neden oldu. Tepkilere yanıt veren Başkan Soyer, ÜFE zammı uygulamasının devam edeceğini belirtti

Soyer’den toplu ulaşımda ‘ÜFE zammı’ tepkilerine yanıt: Bizim için sigorta ve güvence

Geçtiğimiz aylarda CHP İzmir örgütüne, 6 muhalefet partisi İzmir temsilcilerine ve CHP’nin eski yöneticilerine 3 yıl sunumu yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir’in ilçe eski belediye başkanlarına 3 yıllık performans sunumu yaptı.

Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen ve 4 saat süren toplantıda, İBB bürokratları 5 ana başlık altında hayata geçirilen proje ve gelecek dönemlerde hayata geçirilmesi planlanan çalışmalar hakkında bilgi verdiler.

Toplantıda, Başkan Soyer’in ilçe belediye başkanlarına İzmir’in kronikleşmesi sorunu olan, yıllardır çözüm bekleyen ve muhalefet tarafından da en çok eleştirilen konulardan olan Körfez’deki kokunun nedenleri ve kokunun giderilmesi için yapılan çalışmalar hakkında ayrıntılı bilgi verdiği ifade edildi.

“BUNLARI ÇOK DAHA FAZLA KULLANMAK İSTİYORUZ”

Toplantı sonrasında açıklama yapan Başkan Soyer, eski başkanların deneyimlerinin kentin yönetimi açısından önemli olduğunu belirti ve “Çok önemliydi. O kadar güzel bir enerji ve fikirler verildi ki… Son derece kıymetliydi. Hepsi ile bulup geleceği ve bugünü konuşmak çok yararlı oldu. Hepsine minnettarım. Hepsini çok ciddi bir birikimi ve deneyimi var. Bunları çok daha fazla kullanmak istiyoruz” dedi.

“BU SORUNU GİDERECEĞİZ”

Toplantıda ilçe eski belediye başkanlarının birincil şikayetlerinin “iletişim” konusunda olduğunu belirtti ve “İletişim kopukluğu olduğu yönünde ifadeleri oldu başkanlarımızın. Biz bunu gidermek için çalışıyoruz. Bu sorunu gidereceğiz. Onlarında daha fazla bu kentin hizmetinde olmasını sağlayacağız. O hafızayı ve birikimi bugüne aktarmayı sağlayacağız” diye konuştu.

“BAŞKA TÜRLÜ HİZMET ÜRETEMEYİZ”

Mart ayında UKOME tarafından alınan kararla her ay ÜFE oranında zamlanması kararının ardından 2 kez zamlanan ulaşıma İzmir halkının tepkileri oluşmuştu. Tepkilere ilişkin konuşan Soyer, akaryakıt zamlarını tolere etmenin başka yolu olmadığını ifade ederken uygulamanın da devam edeceğini söyledi ve “Bu kurum ayakta kalmak mecburiyetinde. Daha dün gece bir zam daha geldi. Bir önceki gün de zam geldi, yarın da zam gelecek. Biz nasıl ayakta kalacağız? Onu indir, bunu indir… Bu kurum hizmet üretmeye devam etmek zorunda. Bu sürdürülebilir bir şey değil. Hiç olmazsa o bizim için bir sigorta, bir güvence. Başka türlü hizmet üretemeyiz” ifadelerini kullandı.

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0