Soyer ve Tekin arasında imzalanacak olan dev protokol meclisten geçti

Torbalı Belediyesi’nin aralık Ayı olağanüstü Meclis Toplantısı gerçekleşti. Torbalı Belediye Başkanı Mithat Tekin başkanlığında gerçekleşen meclis tek gündemden oluştu.

Soyer ve Tekin arasında imzalanacak olan dev protokol meclisten geçti

Torbalı Belediyesi’nin Aralık ayı olağanüstü meclis toplantısı gerçekleşti. Torbalı Belediye Başkanı Mithat Tekin başkanlığında gerçekleşen meclis tek gündemden oluştu. AK Parti döneminde bedelsiz bir şekilde Göztepe’ye devredilmek istenen arazinin ve yapımı yarım kalan belediye binasının, Torbalı’ya yeni yatırımlar karşılığında devredilmesin kapsayan İzmir Büyükşehir Belediyesi ile yapılacak protokol CHP’li meclis üyelerinin oylarıyla kabul edildi.

BAŞKAN TEKİN: KARŞILIĞINDA HİZMET YAPILACAK

Öte yandan daha önce Torbalı Belediyesi’ne ait huzurevini bedelsiz bir şekilde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na, Pancar’daki araziyi bir şirket olan Göztepe’ye yine bedelsiz bir şekilde verilmesini oylayan o dönem de AK Parti’nin grup başkanvekilliği görevini üstlenen AK Partili Meclis Üyesi Özgür Erman Çağlar, protokole itiraz etti. Protokolde Büyükşehir Belediyesi’ne tahsis karşılığında hizmetin yapılmamasını kapsayan bir cezai maddenin olmadığını savunan Çağlar’a, “Biz bu bina ve araziyi bedava vermiyoruz. Karşılığında Torbalı’ya çok şık bir meydan ve yer altı otoparkı yapılacak. Bu tahsis karşılığında bahsettiğiniz gibi yapılmama durumunda tüm mesuliyet ve vebal bana aittir. Tunç başkanımız verdiği sözü tutan bir belediye başkanı. Çok kısa süre içerisinde meydan ve otopark ilçemize kazandırılacak” ifadelerini kullandı. Öte yandan Başkan Tekin, “Her zaman yanımızda olan ve bunu hissettiren Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer’e şimdiden bu projeler için teşekkür ediyorum” dedi.

Admin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5691823233856454, DIRECT, f08c47fec0942fa0